Antena 3 CNN Politică Prioritățile candidatului Cătălin Cîrstoiu pentru "pacientul" București: "Patologiile lui sunt complexe. E un oraș vechi"

Prioritățile candidatului Cătălin Cîrstoiu pentru "pacientul" București: "Patologiile lui sunt complexe. E un oraș vechi"

Candidatul comun al PSD și PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu, a dezvăluit, la Antena 3 CNN, prioritățile sale pentru "pacientul" București.

Prioritățile candidatului Cătălin Cîrstoiu pentru "pacientul" București: "Patologiile lui sunt complexe. E un oraș vechi"
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Mia Lungu    |    20 Mar 2024   •   21:56

"Pacientul București, e într-o stare vecină cu septicemia. Suntem blocați în chestiuni fundamentale, elementare. Avem probleme foarte serioase de trafic, probleme foarte serioase de salubritate, probleme foarte serioase cu căldura și apa caldă, probleme foarte serioase cu infrastructura rutieră și cu traficul. În 2024, Bucureștiul arată probabil mai rău ca niciodată cu problemele acestea nerezolvate. Care sunt, din aceste domenii pe care le-am enumărat, prioritățile dvs.?", l-a întrebat realizatorul Antena 3 CNN, Radu Tudor, pe medicul Cătălin Cîrstoiu, candidatul comun al PSD și PNL la Primăria Capitalei.

"Le-ați spus exact cum le-aș fi spus și eu. Am imaginea aceasta, da? Gândiți-vă că s-a întâmplat, de nenumărate ori, să mă confrunt cu problema lipsei apei calde sau a căldurii la Spitalul Universitar. Acolo sunt 1.100 de oameni internați și asta n-a depins de administrația spitalului. A depins de ceea ce se întâmpla în afara spitalului.

Fie că apa nu ajungea la o temperatură optimă, pentru că erau pierderi în rețe. Bun, s-au schimbat conducte? Corect? Dar a schimba acele conducte subterane, 100 și ceva de kilometri, nu e totul.

Haideți să o luăm de la început. Ia gândiți-vă că avem ELCEN-ul și Radet-ul. Separate. Gândiți-vă că ELCEN produce acea energie necesară funcționării RADET-ului. RADET-ul produce apa caldă pe care o primește fiecare consumator. În momentul în care nu sunt sincronizate, furnizarea de energie cu producerea de apă caldă, o să vedeți pierderi.

În al 2-lea rând, gândiți-vă că a apărut un fenomen real în care a crescut numărul consumatorilor care folosesc sisteme proprii de apartament. Cheia succesului e să reduci pierderile atacând toate verigiile, nu doar una. Pentru că, dacă anvelopăm blocuri, dacă scădem schimbul termic, lucrurile astea vor duce, însumat, la scăderea prețului gigacaloriei.

Și mai vreau să vă spun un lucru. V-am spus tot timpul că, dincolo de politică, sunt medic. (...) Legat de tot ceea ce vorbim acum. Până la urmă, când scrii în tratament unui pacient, nu îl faci bine cu o singură tabletă, când e o boală gravă, că vorbim de o boală gravă. E o sumă de tratamente aplicate. El se face bine aplicând o schemă de tratament, folosind consulturile unor oameni care sunt foarte buni pe ceea ce fac în specialitățile lor medicale. Așa e și aici.", a spus medicul Cătălin Cîrstoiu, la Antena 3 CNN.

Radu Tudor: Deci vreți să luați Bucureștiul ca pe un pacient în stare gravă?

Cătălin Cîrstoiu: Păi așa și e. Patologiile lui sunt complexe. E un oraș vechi.

×
Parteneri
Stare de alertă în Cluj-Napoca, după ce o stradă principală s-a surpat
x close