Antena 3 CNN Politică PSD pune noi condiții PNL-ului pentru comasarea alegerilor europarlamentare cu cele locale

PSD pune noi condiții PNL-ului pentru comasarea alegerilor europarlamentare cu cele locale

Partidul Social Democrat pune noi condiții PNL-ului pentru a accepta comasarea alegerilor europarlamentare cu cele locale.

PSD pune noi condiții PNL-ului pentru comasarea alegerilor europarlamentare cu cele locale
Sursa foto: Hepta | Mediafax Foto / Emanuel Titus Iliesi
de Xenia Croitoru    |    27 Ian 2024   •   15:34

Social-democrații vor să facă un sondaj de opinie pentru a afla ce spun oamenii despre varianta propusă de liberali. 

Ar trebui să vedem în perioada următoare o concluzie în acest sens și să vedem dacă social-democrații sunt de acord cu varianta propusă de Partidul Național Liberal, aceea în care alegerile europarlamentare să fie comasate cu alegerile locale. 

Pe data de 9 iunie, ar trebui să votăm pentru europarlamentare și pe 29 septembrie ar fi trebuit să se desfășoare alegerile locale, însă este foarte probabil să vedem aducerea alegerilor locale din luna septembrie în luna iunie, adică o comasare a celor două rânduri de alegeri. N

Până acum nu s-a luat o decizie finală în acest sens, dar este o variantă pe care atât social-democrații, cât și liberalii o testează în acest moment.

Marcel Ciolacu spune într-o intervenție ieri, că își dorește să vadă ce spun românii despre această variantă de comasare, ceea ce înseamnă, spun surse politice, că social-democrații vor merge pe varianta în care să vină cu sondaje de opinie, să îi întrebe pe cetățeni dacă sunt de acord cu această soluţie sau dacă nu. 

Ce ar însemna, mai exact, alegerile europarlamentare comasate cu alegerile locale? 

Ar însemna că aleșii locali din acest moment își vor duce mandatul până la final, până în luna septembrie, iar cei care câștigă noile mandate, dacă vor avea loc aceste rânduri de comasări de europarlamentare cu locale, vor avea mandatele câștigate mai devreme, vor rămâne în stand-by timp de trei luni până la preluarea noului mandat.

De asemenea, comasarea mai înseamnă încă un lucru: acela că vom merge la urnele de vot și vom avea cinci buletine de vot, unul pentru alegerile europarlamentare și celelalte patru pentru alegerile locale.

×
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close