Antena 3 CNN Politică Raluca Turcan, ministrul Culturii, despre renovarea Bojdeucii lui Creangă: "Se vede foarte limpede o politizare excesivă"

Raluca Turcan, ministrul Culturii, despre renovarea Bojdeucii lui Creangă: "Se vede foarte limpede o politizare excesivă"

Se vede foarte limpede o politizare excesivă, pe care eu nu o susțin, spune ministrul Culturii, Raluca Turcan, întrebată despre renovarea Bojdeucii lui Ion Creangă.

Raluca Turcan, ministrul Culturii, despre renovarea Bojdeucii lui Creangă: "Se vede foarte limpede o politizare excesivă"
Sursa foto: Facebook | Raluca Turcan
de Georgiana Adam    |    08 Dec 2023   •   13:29

"Nu pot să nu observ, nu pot să nu observ două lucruri. Unul de înțeles, de suflet, de decență, și anume că oamenii chiar sunt preocupați de modul în care se presupune că s-a intervenit asupra unui obiectiv de patrimoniu identitar pentru noi. În același timp am observat și o politizare excesivă a acestui subiect și eu ca ministru al culturii nu doresc să intru în dispute politice. Cred că oricine de bună credință dă un search pe presă și se uită de unde au venit atacurile și ce forme au avut. Se vede foarte limpede o politizare excesivă, pe care eu nu o susțin", spune Raluca Turcan.

Ea a ținut să precizeze că "un ministru al culturii nu are sarcina să își dea cu părerea despre conținutul unor expoziții, modul în care s-ar fi reabilitate anumite proiecte de investiții”.

"Pot să am o opinie personală, însă dumneavoastră mă întrebați ca ministru al culturii. De aceea ca ministru al culturii vă menționez că am demarat o anchetă pe două paliere - o dată de partea administrativă, prin Corpul de control al ministerului și în același timp o anchetă prin Iinstitutul National al Patrimoniului pentru partea de calitate artistică. În momentul în care aceste două rapoarte vor fi finalizate și vi le voi prezenta", încheie Turcan.

×
Subiecte în articol: Raluca Turcan bojdeuca lui creangă
Parteneri
România nu are bani să îşi trimită sportivii la Olimpiadă
x close