Antena 3 CNN Politică Sebastian Burduja îi răspunde lui Marcel Ciolacu | Ministerul Energiei nu are drept de control asupra ANRE

Sebastian Burduja îi răspunde lui Marcel Ciolacu | Ministerul Energiei nu are drept de control asupra ANRE

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, afirmă că instituţia pe care o conduce nu are drept de control asupra furnizorilor din energie.

Sebastian Burduja îi răspunde lui Marcel Ciolacu | Ministerul Energiei nu are drept de control asupra ANRE
Sursa foto: gov.ro
de Redacția Antena 3 CNN    |    08 Dec 2023   •   17:48

Ministerul Energiei susţine demersul verificării stricte a respectării legii de către furnizorii de pe piaţa de gaze şi energie electrică, însă, conform cadrului legal, aceste verificări sunt efectuate de către Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei, precizează ministrul de resort, Sebastian Burduja.

"Ministerul Energiei nu are drept legal de control asupra furnizorilor din energie, dar - în calitate de ministru - am solicitat atât oficial, cât şi public, ANRE să verifice modul în care furnizorii de pe piaţa de gaze şi energie electrică respectă prevederile OUG27/2022.

Avem un dialog constant şi pozitiv cu Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) privind modul în care furnizorii de pe piaţa de gaze şi energie electrică respectă legislaţia în vigoare, ANRE fiind singura instituţie abilitată să efectueze aceste verificări", a spus Sebastian Burduja.

Precizările vin după ce, vineri, premierul Marcel Ciolacu a remarcat că există furnizori care au crescut "nefundamentat" preţurile de furnizare a gazelor naturale, în contextul în care acestea au scăzut în alte state europene.

El a cerut, în şedinţa de Guvern, ministrului Energiei, Sebastian Burduja, şi Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) să analizeze această situaţie.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu îi cere ministrului Burduja să "se uite cu atenție" la ce se întâmplă cu prețul la gaze

×
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close