Antena 3 CNN Politică Subiectiv. Claudiu Săftoiu: Domnul Tăriceanu a greşit

Subiectiv. Claudiu Săftoiu: Domnul Tăriceanu a greşit

Subiectiv. Claudiu Săftoiu: Domnul Tăriceanu a greşit
Sursa foto: Foto: VideoNews
26 Mai 2015   •   21:10

Călin Popescu Tăriceanu îi cere preşedintelui Klaus Iohannis să le înlăture "prin demitere ori demisie" pe şefa Înaltei Curţi, Livia Stanciu.

 
Tăriceanu o acuză şi pe şefa DNA că a arestat-o preventiv pe nedrept pe Mariana Rarinca, în urma unui "denunţ calomnios" al Liviei Stanciu, pentru ca, ulterior, să fie declarată nevinovată de instanţele de judecată. 
 
Subiectul a fost discutat în ediţia de marţi a emisiunii "Subiectiv", realizată de Răzvan Dumitrescu, la Antena 3. 
 
Social-democratul Mădălin Voicu a explicat că doamna Stanciu corespunde modelului Traian Băsescu.
 
"Doamna Stanciu este exact pe modelul Traian Băsescu. Tupeu, aroganţă, lucruri tendenţios tratate. Singura mea mulţumire este că judecătorii care au decis punerea în libertate a doamnei au avut curaj şi au arătat că au un cuvânt de spus. Clar trebuie luate măsuri."
 
În schimb, Claudiu Săftoi a explicat că demersul lui Tăriceanu este greşit. 
 
"Eu încep prin a spune că domnul Tăriceanu a greşit. Nu preşedintele Românei se ocupă cu controlarea corpului judecătoresc. Aici e vorba de CSM şi Parchetul de pe lângă ICCJ. Aici ar fi trebuit să se adreseze domnul Tăriceanu. De asta se ocupă CSM, Inspecţia Judiciară. Poate domnul Tăriceanu cunoaşte legile şi Constituţia. Cazul este evident, nu este de acceptat, dar trebuie să vedem cum îndreptăm aceste lucruri. Domnul Tăriceanu a încercat să atragă şi semnături de la liberali. PNL nu pune presiune pe justiţie."
 
Profesorul Ilie Şerbănescu a explicat că a mai asistat la astfel de cazuri în viaţa sa şi că nu există soluţia demisiei. 
 
"Eu sunt un om în vârstă. Am apucat şi vremurile în care oameni de rând erau băgaţi la închisoare pentru că deranjau vreun sus-pus. Ăsta este cazul. În perioada aia se numea stalinism. Cazul acesta este o expresie de stalinism. În stalinism nu există demisii."
 

×
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close