Antena 3 CNN Politică "Ucrainenii au filmări cu George Simion la întâlniri cu agenți ruși!" | Un fost ministru al Apărării de la Chișinău rupe tăcerea

"Ucrainenii au filmări cu George Simion la întâlniri cu agenți ruși!" | Un fost ministru al Apărării de la Chișinău rupe tăcerea

Guvernul din Republica Moldova a dat primele explicații după ce a decis să interzică accesul lui George Simion pe teritoriul țării pentru încă cinci ani.

de Redacția Antena 3 CNN    |    21 Feb 2024   •   14:40

Premierul Dorin Recean susține că președintele AUR face parte din efortul de destabilizare în Republica Moldova. Recean nu a spus în mod exact ce înseamnă acest lucru.

Surse anonime au indicat însă, de-a lungul timpului, faptul că George Simion s-ar fi întâlnit cu agenți ruși.

Legăturile lui Simion cu Moscova sunt evocate și de Anatol Șalaru, fost ministru al Apărării în Republica Moldova.

"Filmări și fotografii (despre contactele ruse ale lui Simion, n.r.), sunt la serviciile de informații din Ucraina. Nu știu câte dintre acestea au fost trimise la serviciu de securitate din Republica Moldova.

Deocamdată, nimeni, din câte cunosc eu, niciun serviciu de informații nu și-a făcut publică lista informatorilor și nici nu a publicat dosare.

Faptul că George Simion este folosit de Rusia pentru a destabiliza situația în România și în Republica Moldova a fost confirmat și de consilierul principal al președintelui Zelenski, (Mihailo) Podoliak. A confirmat acest lucru și fostul premier al Republicii Moldova, Vlad Filat", a spus Anatol Șalaru la Antena 3 CNN.

Rectorul SNSPA cere o investigație a Parlamentului în cazul legăturilor dintre George Simion și Moscova

Rectorul SNSPA, prof. univ. dr. Remus Pricopie, a vorbit în cadrul unui interviu pentru Antena 3 CNN despre legăturile pe care partidul AUR le are cu Rusia.

Pricopie a cerut Parlamentului să investigheze acest caz.

"Parlamentul României ar trebui să înceapă investigarea acestei situații care este din ce în ce mai clară. Avem declarații din partea unor oficiali din Republica Moldova și Ucraina. Avem declarația prim-ministrului din Republica Moldova.

Știm exact ce fel de acțiuni desfășoară AUR pe teritoriul României. Avem suspiciuni rezonabile ca o comisie să înceapă să investigheze și să ceară date tuturor instituiților statului", a spus profesorul universitar.

Pricopie a estimat și impactul politic pe care l-ar avea o astfel de investigație în actualul an electoral.

Rectorul SNSPA: "Nu se pune problema desființării AUR, dar cetățenii trebuie să știe pe cine aleg"

"Eu nu văd posibil, presupunând că instituțiile statului ar începe să investigheze azi situația AUR, să se termine această procedură pe parcursul acestui an.

Prin urmare nu se pune problema să desființezi AUR înaintea alegerilor din acest an, dar mi se pare obligatoriu, tocmai pentru că avem alegeri, să știe cetățenii ce opțiuni sunt, să vadă  inclusiv faptul că AUR nu poartă interesul României ci, pur și simplu, luptă împotriva României.

E nevoie de acest demers", a subliniat rectorul SNSPA, reamintind că fenomenul de susținere a intereselor Rusiei prin partide aflate sub influența rușilor se manifestă la nivelul întregii Europe.

×
Parteneri
Tânăr dezbrăcat de jandarmi, pentru a fi verificat de droguri, în Mamaia
x close