Antena 3 CNN Politică UDMR, în expectativă. Kelemen Hunor: Nu știu de niciun pact

UDMR, în expectativă. Kelemen Hunor: Nu știu de niciun pact

UDMR, în expectativă. Kelemen Hunor: Nu știu de niciun pact
24 Oct 2018   •   15:26

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat miercuri, despre posibilitatea semnării unui pact privind Justiţia, că nu ştie şi nu a auzit despre un asemenea acord, menţionând că va avea un punct de vedere numai după consultările cu şeful statului în funcţie de ce va propune acesta. 

"Nu ştiu de niciun pact, vom vedea când ajungem acolo, să vedem ce propune preşedintele Iohannis, ce punct de vedere formulează. Eu nu am auzit nici de pact, nici de impact, nu ştiu astfel de chestiuni. Vom vedea când ajungem acolo, mergem la ora 17,00, la Cotroceni", a precizat Kelemen Hunor. 

Liderul UDMR a spus că România ar avea nevoie de astfel de documente pe mai multe domenii, dar acestea trebuie respectate. 

"Dacă e vorba de pact, am avea nevoie de câte un pact pe vreo patru-cinci domenii. E vorba de România, nu e vorba de Bruxelles. Degeaba faci un pact pe Justiţie, dacă în celelalte domenii nu faci nimic. De un an, de doi ani aproape, de fapt, în România nu se întâmplă altceva decât discuţii despre Justiţie. Ar trebui un pact şi pe Infrastructură, ar trebui un pact şi pe Educaţie, şi pe investiţii mari şi, bineînţeles, şi pe Justiţie, dacă este cazul. Dar trebuie respectate. Îl vom asculta cu mare atenţie pe domnul preşedinte Iohannis, vom spune şi noi ce avem de spus şi vedem ce se conturează. Lucrurile evoluează de la o zi la alta. Aţi văzut, CCR a luat o decizie legată de Codul de procedură, urmează şi pe Codul penal. Şi aceste chestiuni trebuie discutate", a susţinut el. 

Pe de altă parte, Kelemen Hunor a precizat că la întâlnirea pe care a avut-o cu preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, discuţiile au fost "despre politică". 

"Ieri m-a sunat domnul Tăriceanu dacă putem să bem o cafea şi eu i-am zis da, dar doar astăzi că ieri m-am întors după-masă de la Strasbourg. Şi ne-am văzut, am băut o cafea, am discutat despre politică. (...) Noi ne vedem lunar, vorbim pe diverse subiecte. Când e nevoie eu discut inclusiv cu Ludovic Orban. Ultima oară am discutat cu el în iunie", a menţionat preşedintele UDMR. 

×
Parteneri
Motivul pentru care prezentatorii Antena 3 CNN au purtat un bujor roșu în piept
x close