Antena 3 CNN Politică Viorica Dăncilă, critici la adresa lui Klaus Iohannis: „Reuniunea a fost politizată, într-un mod lipsit de etică”

Viorica Dăncilă, critici la adresa lui Klaus Iohannis: „Reuniunea a fost politizată, într-un mod lipsit de etică”

Viorica Dăncilă, critici la adresa lui Klaus Iohannis: „Reuniunea a fost politizată, într-un mod lipsit de etică”
18 Sep 2018   •   18:21

Viorica Dăncilă a criticat Administrația Prezidențială, care a organizat la București summitul Inițiativei Celor Trei Mări. Premierul spune că acest eveniment international a fost „politizat”.

„România a găzduit summitul Inițiativei celor Trei Mări. O reuiune internațională importantă și, totodată, un bun prilej de promovare a interselor economice naționale. Guvernul României a demonstrat deschidere, o atitudine constructivă și a pregătit din timp proiecte strategice, pentru a valorifica această oportunitate.

Din păcate, nu pot să nu remarc faptul că și această reuniune internațională este politizată într-un mod total lipsit de responsablitate și de etică. Acumularea de capital electoral nu ar trebui să primeze în fața intereselor economice ale României. Este regretabil faptul că se folosesc astfel de evenimente și instituții ale statului în jocurile politice. Evenimente care ar trebui să promoveze România și care să nu aibă mize personale, evenimente care sunt folosite, de multe ori, în detrimentul intereselor publice ale României, aducând costuri de imagine țării noastre.

De aceea, mă așteptam ca organizatorii acestui important eveniment să își canalizeze energiile în implicarea tuturor instituțiilor și aducerea la aceeași masă a celor care avem pârghiile să promovăm interesele României, astfel încât să dăm dovadă de unitate în fața partenerilor internaționali”, a spus Dăncilă.

×
Subiecte în articol: Dancila sedinta guvern
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close