Antena 3 CNN Politică Zece ani de sclavie. La final de mandat, Băsescu a început să-şi aranjeze viitorul: afaceri suspecte şi un nou partid

Zece ani de sclavie. La final de mandat, Băsescu a început să-şi aranjeze viitorul: afaceri suspecte şi un nou partid

Zece ani de sclavie. La final de mandat, Băsescu a început să-şi aranjeze viitorul: afaceri suspecte şi un nou partid
Sursa foto: Foto: Antena 3
17 Feb 2014   •   11:13

La final de mandat, Traian Băsescu a început să-şi aranjeze viitorul, atât în plan financiar cât şi politic. Un teren de 300 de hectare, afaceri suspecte în familie, conturi umplute de ruşii de la Gazprom şi un partid menit să îi asigure un loc cald după plecarea de la Palatul Cotroceni. Şi multe scandaluri. Acestea sunt realizările lui Traian Băsescu în prima lună a anului.

Utimul an de mandat a lui Traian Băsescu a început cu una dintre cele mai dure ieşiri publice la adresa unui jurnalist şi a unui trust de presă.
Deranjat de ancheta jurnalistică a reporterilor Antena 3, care a scos la suprafaţă legături suspecte între familia prezidenţială şi ruşii de la Gazprom, Băsescu a pornit un şir de calomnii şi injurii de la tribuna prezidenţială. O adevărată criză de nervi a făcut Băsescu, întrebat fiind despe relaţia dintre fiica sa şi compania rusească. Ancheta difuzată de Antena 3 demonstrează că Ioana Băsescu este notarul NIS Petrol, subsidiara Gazprom, pentru care a legalizat contractele prin care ruşii au cumpărat benzinării în România.

Reacţia incredibilă pentru un şef de stat a durat câteva minute bune, timp în care preşedintele nu s-a sfiit să continue afirmaţiile defăimătoare. În tot acest timp, microfonul reporterului a fost oprit pentru a nu avea drept la replică.

Furia preşedinteului a fost cu atât mai mare cu cât, în Parlament, comisia de anchetă privind achiziţia de terenuri din comuna Nana îşi
începuse activitatea.

Prins între cele două scandaluri publice, Traian Băsescu a uitat că este responsabil pentru vieţile românilor. Preşedintele nu a transmis nici măcar un mesaj de condoleanţe familiilor victimelor accidentului aviatic din Apuseni. S-a grăbit însă să îi ia apărarea apropiatului său Marcel Opriş, directorul Serviciului de Telecomunicaţii Speciale. Deşi a fost unul dintre principalii vinovaţi pentru coordonarea operaţiunilor de salvare, serviciul a fost apărat în public de preşedinte, după şedinţa CSAT în care s-a cerut demisia directorului STS.

Preocupat mai mult de soarta noului său partid decât de soarta ţării, Băsescu şi-a forţat consilierii să demisioneze pentru ca aceştia să se ocupe de partidul Mişcarea Populară. Prima sa participare la o adunare a Mişcării Populare a dus la declanşarea unui scandal din cauză că agenţii SPP au  agresat un fost deţinut politic care încerca să îi transmită preşedintelui un mesaj.

×
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close