Antena 3 CNN Război în Israel Corespondent Antena 3 CNN: "Ordinul de invazie în Gaza, așteptat din moment în moment!" | Cea mai mare problemă pentru armata israeliană este în subteranele enclavei

Corespondent Antena 3 CNN: "Ordinul de invazie în Gaza, așteptat din moment în moment!" | Cea mai mare problemă pentru armata israeliană este în subteranele enclavei

Armata israeliană, IDF, a anunțat că a lovit în ultimele ore peste 100 de ținte operaționale aparținând organizației teroriste din Gaza.

de Laurențiu Rădulescu    |    20 Oct 2023   •   09:38

IDF precizează că a ucis un agent Hamas care a participat la masacrele din sudul țării.

Purtătorul de cuvânt al Forțelor de Apărare ale Israelului, Jonathan Conricus, a reiterat că militarii sunt pregătiți deja pentru invazia terestră.

"Vorbim despre un ordin iminent de invazie, care poate fi dat în orice moment. Reprezentanții armatei au confirmat presei din întreaga lume că în acest moment militarii sunt pregătiți.

Printre cei peste 300.000 de soldați care sunt masați la granița cu Fâșia Gaza, foarte mulți sunt rezerviști. Au fost aduși după o anumită pauză și a fost nevoie de ceva timp pentru antrenarea lor pentru a participa la această misiune.

Citește și: Premierul israelian Netanyahu, înainte de invazie: "Câștigăm!" 

Concomitent, armata israeliană a executat lovituri în Gaza, din aer și cu artileria, 24 de ore din 24, care au nimicit foarte multe ținte Hamas.

Specialiștii militari din Israel au vorbit despre un alt mod de acțiune al forțelor terestre, în momentul în care ele vor intra în Fâșia Gaza. 

Acest tip de intervenție într-un teritoriu controlat de Hamas, în care inamicul folosește tactici de gherilă urbană și se ascunde în tuneluri, a fost exersat în ultimele zile.

Rețeaua extinsă de tuneluri din interiorul Fâșiei Gaza poate pune probleme armatei israeliene în momentul în care se va da ordinul final de intervenție terestră.

Tocmai de aceea a fost nevoie de cartografieri ale acestui câmp de luptă, de fotografii făcute din avioanele spion care survolează această zonă, pentru ca invazia să fie o reușită totală", a relatat din Israel corespondentul Antena 3 CNN, Laurențiu Rădulescu.

×
Urgie la Vâlcăneşti, în Prahova. Oamenii, blocaţi în case!
x close