Antena 3 CNN Război în Israel Premierul israelian Netanyahu, înainte de invazie: "Câștigăm!" | Gruparea teroristă din Gaza cere susținătorilor să mărșăluiască, vineri, spre Israel

Premierul israelian Netanyahu, înainte de invazie: "Câștigăm!" | Gruparea teroristă din Gaza cere susținătorilor să mărșăluiască, vineri, spre Israel

Ismail Haniyeh, liderul grupării care controlează Gaza, a făcut apel la o mobilizare generală a arabilor și musulmanilor din întreaga lume.

Premierul israelian Netanyahu, înainte de invazie: "Câștigăm!" | Gruparea teroristă din Gaza cere susținătorilor să mărșăluiască, vineri, spre Israel
Sursa foto: hepta / Abaca Press / DPA Images / Ilia Yefimovich / Kobi Gideon
de Adrian Iclozan    |    20 Oct 2023   •   07:51

Aceștia sunt îndemnați să se protesteze pe scară largă, vineri, după violențele provocate zilele trecute în fața ambasadelor americane din țări precum Iordania și Libia.

Haniyeh (foto, dreapta), care este șeful Biroului Politic al Hamas, a făcut apel la susținătorii grupării care trăiesc în țările vecine Israelului să mărșăluiască spre granițele cu statul evreu.

Șeful Hamas în Gaza, Yahya Sinwar, cel mai vânat terorist de către israelieni, a transmis, la rândul său, un mesaj în care spune că a pregătit 1.111 rachete pentru a întâmpina iminenta intervenție terestră.

Citește și: IDF a publicat organigrama grupării teroriste care a atacat Israelul: "Știm cine sunteți!"

Hamas a distribuit și un clip de propagandă, în care un montaj dramatic, dublat de muzică, înfățișează un lunetist în combinezon de luptă, cu șapcă pe cap, pregătindu-și arma și muniția.

Între timp, Forțele de Apărare israeliene, IDF, au anunțat că au lovit cu rachete anti-tanc mai multe obiective ale infrastructurii Hezbollah din Liban, inclusiv puncte de observare. IDF au reacționat astfel la atacurile lansate de militanții pro-iranieni către nordul Israelului. 

Avioane de luptă ale IDF au anihilat trei teroriști care încercau să lanseze rachete anti-tanc către Israel, a mai comunicat armata statului evreu.

IDF și Ministerul israelian al Apărării au evacuat majoritatea locuitorilor, atât din sudul țării, cât și dintr-o zonă cu o lățime de kilometri la granița cu Libanul.

Înaintea invaziei, care pare, după toate semnele, iminentă, premierul israelian Benjamin Netanyahu (foto, stânga) s-a întâlnit cu soldații IDF cărora le-a transmis un mesaj principal: "Câștigăm!"

"Întregul stat Israel este în spatele vostru și vom da o lovitură grea dușmanilor noștri, astfel încât să obținem victoria!", a spus prim-ministrul israelian.

×
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close