Antena 3 CNN Război în Israel IDF a publicat organigrama grupării teroriste care a atacat Israelul: "Știm cine sunteți!"

IDF a publicat organigrama grupării teroriste care a atacat Israelul: "Știm cine sunteți!"

Forțele de Apărare din Israel, IDF, au publicat organigrama și ierarhia liderilor grupării islamiste palestiniene care a lansat atacul 7 octombrie și a ucis peste 1400 de oameni pe teritoriul statului evreu, cea mai mare parte a victimelor fiind civili.

IDF a publicat organigrama grupării teroriste care a atacat Israelul: "Știm cine sunteți!"
Sursa foto: hepta / Abaca Press / DPA Images / Mohammed Talatene
de Redacția Antena 3 CNN    |    17 Oct 2023   •   16:39

În vârful ierarhiei Hamas se află Ismail Haniyeh (foto, stânga), șeful Biroului Politic al grupării.

În vârstă de 61 de ani, acest lider este multimilionar în dolari, averea sa avându-și originea în taxa de 20% percepută asupra tuturor bunurilor introduse în Gaza prin celebrele tuneluri ale Hamas, după cum arată informațiile disponibile din surse deschise.

Este absolvent al Universității Isamice din Gaza. A participat la prima Intifadă (revoltă împotriva evreilor) și a fost încarcerat de mai multe ori în închisori israeliene. În 1992 a fost deportat în Liban.

Ismail Haniyeh, șeful Biroului Politic

A fost în fruntea listei cu care Hamas a câștigat alegerile în Gaza, în 2006, fiind numit prim-ministru de președintele palestinian Mahmoud Abbas și fiind, de asemenea, demis ulterior de către acesta.

A revenit în fruntea unui guvern de uniune națională, care a fost dizolvat după câteva luni de președintele Abbas în iunie 2007.

A preluat șefia Hamas în 2016.

După războiul declanșat de gruparea sa la 7 octombrie, Haniyeh a transmis că Hamas nu ia în calcul niciun schimb de prizonieri atâta vreme cât luptele continuă.

Yahya Sinwar,  "măcelarul din Khan Younis"

Pe un nivel ierarhic inferior, organigrama IDF îl plasează pe Yahya Sinwar, 60 de ani, care asigură conducerea Hamas în Gaza.

Numit "măcelarul din Khan Younis", Sinwar (foto, centru) se opune discuțiilor cu Israelul și este îndemnului următor către palestinieni:

"Fiecare să ia un cuțit și să-i înjunghie (pe evrei), să ia o mașină și să-i calce sau să arunce (în ei) cu un cocktail Molotov!"

Mohammed Deif, "Oaspetele" care conduce aripa armată a Hamas

Mohammed Deif (foto, dreapta) este șeful brigăzilor Izzedine al-Qassam, aripa armată a Hamas, și și-a luat transformat în nume porecla "Oaspetele", atribuită pe seama obiceiului de a se feri de tentative de asasinat înnoptând în fiecare noapte în altă casă.

El este sub Haniyeh și Sinwar în ierarhia Hamas, conform schemei organizaționale publicate de IDF.

Deif s-a alăturat Hamas la sfârșitul anilor 1980 și a reușit să se remarce rapid în cadrul Brigăzilor Izzedine al-Qassam.

A fost un apropiat al comandantului Hamas Yehya Ayyash, specializat în fabricarea de bombe și numit "Inginerul".

Când Ayyash a fost asasinat de Israel în 1996, Deif i-a continuat "munca", organizând noi atentate cu bombă asupra autobuzelor cu civili.

"Oaspetele" este creditat cu meritul proiectării armei emblematice a grupării Hamas, racheta Qassam.

Tot el s-ar fi ocupat și de rețeaua de tuneluri de sub Gaza, unde și-ar petrece cea mai mare parte a timpului.

×
AI-ul a început să mintă, să trădeze și își schimbă comportamentul în timpul testelor
x close