Antena 3 CNN Război în Israel Franța le recomandă cetățenilor săi să părăsească Iranul, din cauza unui "risc de escaladare militară"

Franța le recomandă cetățenilor săi să părăsească Iranul, din cauza unui "risc de escaladare militară"

Ministerul francez de Externe și-a sfătuit cetățenii să "părăsească temporar Iranul", din cauza unui "risc de escaladare militară".

de Redacția Antena 3 CNN    |    14 Apr 2024   •   16:15

Ministerul francez de Externe şi-a sfătuit duminică cetăţenii să "părăsească temporar Iranul" din cauza unui "risc de escaladare militară" după loviturile iraniene care au vizat Israelul în noaptea de sâmbătă spre duminică, potrivit AFP.

"Din cauza noului nivel atins", Ambasada Franţei la Teheran "le recomandă cetăţenilor francezi care locuiesc în Iran care au posibilitatea (...) să părăsească temporar ţara.

Se cere să se dea dovadă de cea mai mare prudenţă în deplasări" şi "să se evite orice adunare", conform site-ului ministerului.

Radu Filip, MAE, anunț de ultimă oră despre românii din Israel

Purtătorul de cuvânt MAE a declarat că nu există români în pericol în Israel, și că până în prezent, nu a fost solicitat sprijin consular.

"Nu sunt români în pericol. Până la acest moment, misiunile noastre diplomatice, nu au recepționat solicitări de asistență sau solicitări de sprijin consular.

Misiunile noastre din regiune, mă refer la cele din Israel, la cele din Iran, sunt în permanență legătură cu cetățenii noștri români, rămânând să ofere sprijin în măsura competențelor legale. 

Spațiul aerian s-a redeschis în această dimineață, cursele aeriene și-au reluat zborurile. Cetățenii români vor reveni în țară. Nu a fost solicitat, așa cum am spus, sprijin de ordin consular.

Recomandarea MAE este de a evita orice călătorie în statul Israel, Palestina, Republica Libaneză și Republica Islamică Iran.

Detalii cu privire la aceste informații, precum și datele noastre de contact pentru misiunile diplomatice și oficiile consulare, sunt disponibile pe www.mae.ro", a spus Radu Filip, la Antena 3 CNN.

×
Subiecte în articol: Franta Iran Război în Israel
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close