Antena 3 CNN Război în Israel IDF: 99% dintre drone şi rachete au fost interceptate în afara spaţiului israelian

IDF: 99% dintre drone şi rachete au fost interceptate în afara spaţiului israelian

Forţele de Apărare ale Israelului (IDF) au anunţat că 99% dintre dronele şi rachetele lansate de Iran au fost interceptate în afara spaţiului israelian, în timp ce Reprezentanţa Iranului la ONU a anunţat, printr-o postare pe X, că atacul asupra Israelului a fost încheiat.

de Redacția Antena 3 CNN    |    14 Apr 2024   •   07:56

Purtătorul de cuvânt al Forțelor de Apărare ale Israelului (IDF), contraamiralul Daniel Hagari, afirmă că 99% din cele aproximativ 300 de proiectile lansate de Iran asupra Israelului în cursul nopții au fost interceptate de apărarea aeriană.

El spune că Iranul a lansat 170 de drone asupra Israelului și că niciuna nu a intrat în spațiul aerian israelian. Toate au fost doborâte în afara granițelor țării de către Israel și aliații săi.

Nu au fost raportate victime, dar o fetiță de 10 ani a fost rănită de șrapnel, a precizat Hagari.

El a adăugat că unele dintre lansări au fost efectuate din Irak și Yemen, pe lângă Iran.

El a continuat să spună că situația este încă în desfășurare și că avioanele patrulează cerul.

"Vom face tot ceea ce este necesar", a mai spus Hagari.

Atacul Iranului asupra Israelului "poate fi considerat încheiat", a anunţat misiunea permanentă a Iranului la Organizația Națiunilor Unite (ONU) pe platforma de socializare X.

Misiunea permanentă a precizat în postare că acest atac a fost inițiat în conformitate cu articolul 51 din Carta ONU referitor la apărarea legitimă.

Dacă Israelul face o altă "greșeală", răspunsul Iranului va fi și mai dur, a precizat partea iraniană în postare. De asemenea, ei au avertizat SUA să nu se implice în conflict.

×
Subiecte în articol: Iran Israel IDF
Momentul terifiant când un stâlp e înghițit de craterul din Slănic
x close