Antena 3 CNN Actualitate Locale Transmisiune de la craterul care se adâncește la Slănic Prahova | Oamenii sunt evacuați chiar înainte de Paște

Transmisiune de la craterul care se adâncește la Slănic Prahova | Oamenii sunt evacuați chiar înainte de Paște

Noi evacuări în orașul care se surpă. Prefectul din Prahova cere și mai multor oameni să plece din case chiar înaintea Paștelui, după ce craterul din oraș s-a mărit din nou. De asemenea, ultimele informații arată că Raed Arafat va trimite o nouă echipă pentru situații de urgență la Slănic pentru alte verificări. 

de Cristi Georgescu    |    02 Mai 2024   •   16:31

Update 20:45 Încă un bloc din Slănic aflat în zona străzii surpate va fi evacuat, anunță prefectul de Prahova. Adâncimea craterului este de minimum 18 metri. Prefectul judeţului Prahova, Emil Drăgănescu, a anunţat, joi seară, că încă un bloc din Slănic, aflat în zona străzii 23 August, care s-a surpat în urmă cu o săptămână, va fi evacuat. 

Update 16:40 Transmisiune exclusivă de la locul calamităţii. Craterul de pe strada 23 August s-a adâncit. O echipă de la DSU urmează să ajungă pentru a face noi cercetări.  

Vechiul perimetru a fost mărit cu încă zece metri. Cel mai probabil persoanele care se află în zona noului perimetru vor fi evacuate. 

De asemenea, un stâlp de electricitate a fost "înghițit" cu totul de craterul uriaș, semn că adâncimea gropii formate sub asfalt este cu mult mai mare decât se credea inițial. 

La acest moment nu se cunoaște numărul de persoane ce vor fi evacuate. Potrivit datelor oferite de departamentul pentru situații de urgență abia după ce echipa din cadrul IGSU va efectua o nouă analiză, vor fi luate decizii. 

Reamintim faptul că tasarea terenului în localitatea Slănic a dus la formarea unui crater pe o suprafață de peste 60 de metri pătrați. O stradă a fost închisă circulației rutiere.

La momentul actual groapa formată s-a umplut foarte mult cu apă. De aceea a fost mărit perimetru de siguranță și se va stabili ce blocuri și instituții vor fi evacuate. 

De asemenea, autoritățile au emis un mesaj RO-Alert în care cer oamenilor să evacueze zona din Slănic Prahova, unde s-a surpat o stradă, iar clădirile riscă să se prăbușească.

×
Parteneri
ANM anunţă cum va fi vremea în iunie
x close