Antena 3 CNN Război în Israel Un jurnalist Reuters a fost ucis în urma unei lovituri efectuate de Israel la graniţa cu Libanul

Un jurnalist Reuters a fost ucis în urma unei lovituri efectuate de Israel la graniţa cu Libanul

O echipă de jurnaliști a fost lovită de un tir israelian de artilerie în Liban.

de Redacția Antena 3 CNN    |    13 Oct 2023   •   19:19

Times of Israel relatează că pe rețelele sociale circulă imagini care arată cum grupul de jurnaliști Reuters și Al Jazeera este bombardat de armata israeliană.

Imaginile sunt, aparent, colectate de pe o cameră de supraveghere.

Un cadru fix surprinde zidul șerpuit, de culoare albă, de la frontiera dintre Israel și Liban.

Imaginea tremură câteva fracțiuni de secundă, apoi devine opacă, probabil ca urmare a efectului loviturii de artilerie.

Cameramanul agenției Reuters, Essam Abdullah, a fost ucis, iar jurnaliștii Carmen Jokhdar și Ellie Brakhaya de la Al Jazeera au fost răniți, potrivit sursei citate.

Armata statului evreu a efectuat tiruri de artilerie, vineri, după o explozie semnalată la zidul de securitate aflat la frontiera cu Libanul.

Armata israeliană a bombardat sudul Libanului, după o explozie la zidul de securitate de la frontieră

Forțele de Apărare Israeliene, IDF, au reacționat, vineri, după o explozie produsă la un zid de securitate situat în apropierea comunității Hanita, la granița dintre Liban și Israel, relatează CNN.

IDF a răspuns cu tiruri de artilerie spre teritoriul libanez.

Oficialii militari israelieni au precizat că explozia a provocat "pagube minore".

Forțele israeliene au activat, de asemenea, o alertă cu privire la o posibilă infiltrare a teroriștilor în comunitate iar militarii cercetează zona, a comunicat armata statului evreu.

CNN amintește că există temeri din ce în ce mai mari cu privire la intrarea în conflict a facțiunii militante șiite Hezbollah, cu sediul în Liban și finanțată de Iran.

Intrarea Hezbollah în luptă ar deschide un al doilea front în războiul lansat de Hamas iar IDF a anunțat, zilele trecute, că a suplimentat cu zeci de mii de soldați dispozitivul de securitate la granița sa din nord cu Libanul.

×
Ministrul Mediului explicaţii cu privire la praful saharian
x close