Antena 3 CNN Război în Israel Povestea lui Ibrahim, jurnalistul CNN care a încercat să fugă din Gaza împreună cu familia sa: "Nu m-am gândit niciodată că voi deveni parte din aceste relatări"

Povestea lui Ibrahim, jurnalistul CNN care a încercat să fugă din Gaza împreună cu familia sa: "Nu m-am gândit niciodată că voi deveni parte din aceste relatări"

O călătorie la limita morții a fost făcută din Gaza City către sudul enclavei de un jurnalist CNN împreună cu familia sa.

de Redacția Antena 3 CNN    |    17 Oct 2023   •   17:44

Povestea sa și a drumului său către Khan Younis, un oraș din partea sudică a fâșiei, a fost difuzată de Antena 3 CNN.

"Numele meu este Ibrahim Dahman și sunt jurnalist CNN. De ani de zile, am acoperit poveștile oamenilor din Gaza. Nu m-am gândit niciodată că voi deveni parte din aceste relatări. Săptămâna trecută, mă aflam în orașul Gaza când mi s-a cerut să plec.

Dar unde să mă duc? Casa mea, familia mea, viața mea sunt aici.

La fel ca mulți alții, nu am unde să mă duc. Ajungem la un hotel din apropiere. Acolo sunt jurnaliști, familii și oameni singuri. Suntem acum printre cei strămutați, o parte din cei 1,1 milioane de oameni cărora li s-a spus să evacueze nordul Fâșiei Gaza", povestește acest bărbat.

Citește și: Armata Israelului anunță că nu va opri bombardamentele | 500.000 de copii sunt blocați în Gaza

Obiectivul camerei de filmat surprinde pe holurile pline ale hotelului cu refugiați un copil care întreabă: "Nu lovesc hotelurile, nu-i așa?"

"Nu le lovesc", îi răspunde o voce bărbătească.

O rachetă a căzut în zona din care jurnalistul plecase de câteva secunde

"Știu, în adâncul sufletului meu, că nicio clădire nu este sigură", continuă relatarea lui Ibrahim, cu o voce care pare monotonă, golită de emoție, după nenumăratele drame la care jurnalistul a asistat. 

"Urmărim atacurile aeriene și sunetul exploziilor ne ține treji noaptea. În a treia zi, o clădire din apropiere este lovită.

Acest om a fost rănit în explozie. Este vărul tatălui meu. Din fericire, a suferit doar răni ușoare.

Trebuie să plec de la hotel. Situația este foarte dificilă. Ne încărcăm mașina și ne îndreptăm spre sud, spre Khan Younis. La câteva secunde după ce am plecat de la hotel, au tras o rachetă care a avariat puternic întreaga zonă.

Acum suntem în Khan Younis, încă mai sunt lovituri aeriene, dar este mai sigur aici. Este doar o chestiune de timp până când vom fugi din nou. Sper ca, într-o zi, să ne putem întoarce acasă", se încheie relatarea jurnalistului CNN.

×
Subiecte în articol: Ibrahim Dahman cnn Gaza Gaza City Khan Younis
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close