Antena 3 CNN Război în Israel Ce pregătiri fac americanii în Orientul Mijlociu. Statele Unite îşi sporesc prezenţa militară cu rachete, nave şi trupe 

Ce pregătiri fac americanii în Orientul Mijlociu. Statele Unite îşi sporesc prezenţa militară cu rachete, nave şi trupe 

Statele Unite ale Americii îşi întăresc dispozitivul militar în Orientul Mijlociu prin ordin al secretarului Apărării, Lloyd Austin, cu misiunea de a creşte postura de apărare americană în regiune.

de Redacția Antena 3 CNN    |    26 Oct 2023   •   11:51

Șeful Pentagonului a ordonat desfășurarea unei baterii de apărare la mare altitudine și a unor batalioane de rachete Patriot suplimentare în regiune. 

Aceste sisteme de rachete și personalul aferent vor îmbunătăți protecția forțelor americane în zonă. 

Oficialul american a menționat, de asemenea, că un număr suplimentar de forțe au primit ordine de pregătire pentru desfășurare, pentru a crește gradul de răspuns rapid, dacă este necesar. 

"Aceste măsuri sunt esențiale pentru a susține eforturile regionale de descurajare pentru a proteja trupele noastre și pentru a ajuta la apărarea Israelului. Statele Unite au peste 30.000 de militari în mai multe baze din Orientul Mijlociu. Grupurile noastre navale de luptă ne oferă posibilitatea de a lansa operațiuni în mod independent oriunde în lume și imediat după sosire. 

Când îi trimitem undeva, trimitem intenționat un semnal foarte puternic adversarilor noștri, dar și aliaților și partenerilor noștri cu privire la profunzimea sprijinului nostru și la capacitatea armatei americane de a răspunde rapid și dinamic la situații neprevăzute oriunde în lume", a declarat șeful Pentagonului. 

Grupurile navale de luptă, formate din 13 nave, din care două cele mai mari portavioane americane, oferă o gamă largă de sprijin: de la colectarea de informații și dominația maritimă până la lovituri la distanță lungă.

"Aceasta este o mișcare strategică pentru a arăta sprijinul american nu numai pentru regiune, ci și pentru a sprijini Israelul și dreptul său de a se apăra de brutalele atacuri teroriste Hamas din 7 octombrie", a concluzionat Austin. 

×
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close