Antena 3 CNN Război în Israel Puterile din Occident s-au pregătit pentru război în Orientul Mijlociu: nave, avioane şi trupe se află în Mediterana, Cipru, Arabia Saudită, Qatar şi Iordania

Puterile din Occident s-au pregătit pentru război în Orientul Mijlociu: nave, avioane şi trupe se află în Mediterana, Cipru, Arabia Saudită, Qatar şi Iordania

Riscul ridicat al unui război regional în Orientul Mijlociu a determinat multe puteri militare din Occident să trimită forțe însemnate în zonă.

de Redacția Antena 3 CNN    |    02 Noi 2023   •   07:46

Țările prezente militar acolo sunt Statele Unite ale Americii, Marea Britanie, Olanda, Germania şi Canada.

În prezent, în Marea Mediterană se află cel mai mare portavion din lume, USS Gerald Ford. Masivului transportor de avioane de luptă i s-a alăturat, recent, al doilea portavion american, USS Dwight Eisenhower. Ambele portavioane sunt însoțite de două, respectiv trei nave cu rachete ghidate.

În Cipru există trupe din Statele Unite, Olanda, Germania, Marea Britanie şi Canada. Tot aici se află şi 60 de avioane militare de tip cargo aparținând SUA și Marii Britanii, elicoptere de transport, dar şi avioane olandeze şi germane pentru transport trupe.

În Israel, pe lângă tehnica militară proprie stau pregătite 20 de avioane cargo americane şi 50 de avioane de transport civili.

În Liban sunt, de asemenea, pregătite zboruri de evacuare pentru cetățenii mai multor state.

În Marea Roșie, există o distribuție însemnată de trupe şi tehnică militară: două distrugătoare cu sistem de apărare antiaeriană şi rachete de croazieră Tomahawk și trei nave de asalt Bataan cu 2500 de marinari.

Spre est, în Iordania, sunt avioane cargo si escadrile de luptă britanice, precum şi avioane de vânătoare germane.

Tot aici sunt masate câteva divizii de trupe speciale. În Arabia Saudită sunt montate sisteme de apărare aeriană şi de tip Patriot, iar în Qatar vedem mai multe escadrile de luptă americane dar şi avioane de alimentare cu combustibil.

×
Stare de alertă în Cluj-Napoca, după ce o stradă principală s-a surpat
x close