Antena 3 CNN Război în Israel "Vreau să opresc acest interviu!" | Un lider Hamas și-a aruncat microfonul în timp ce era intervievat, după ce a fost întrebat de civilii uciși de teroriști

"Vreau să opresc acest interviu!" | Un lider Hamas și-a aruncat microfonul în timp ce era intervievat, după ce a fost întrebat de civilii uciși de teroriști

Un oficial de rang înalt al grupării islamiste din Gaza a pus capăt în mod abrupt unui interviu pentru BBC, după ce a fost întrebat cum justifică uciderea civililor israelieni de către comandourile teroriste, în atacul din 7 octombrie.

"Vreau să opresc acest interviu!" | Un lider Hamas și-a aruncat microfonul în timp ce era intervievat, după ce a fost întrebat de civilii uciși de teroriști
Sursa foto: hepta / Zuma Press / Mahmoud Ajjour
de Adrian Iclozan    |    27 Oct 2023   •   16:20

Ghazi Hamad, membru al biroului politic al Hamas, a fost intervievat, joi, de corespondentul BBC în Orientul Mijlociu, Hugo Bachega.

Hamad a repetat poziția exprimată anterior de gruparea islamistă, susținând că decesele civililor au fost rezultatul unor "confruntări" și nu au fost planificate în avans, iar combatanții Hamas au primit ordin să atace doar soldații israelieni.

"Nu a existat nicio comandă de a ucide civili. Zona (atacului) a fost foarte mare, sunt mulți oameni acolo și au avut loc ciocniri și confruntări", a spus Hamad. 

"Nu sunt confruntări, ați invadat case", a replicat jurnalistul BBC.

"Pot să vă spun că nu am avut nicio intenție sau decizie de a ucide civili", a insistat Hamad.

"Cum justificați uciderea unor oameni în timp ce dormeau, a unor familii întregi?", a continuat jurnalistul.

La auzul acestei întrebări, Hamad și-a scos microfonul atașat la haină, l-a aruncat și a spus: "Vreau să pun capăt acestui interviu".

Guvernul israelian a prezentat jurnaliștilor străini imagini cu masacrele Hamas

Presa internațională amintește că, ulterior atacului din 7 octombrie, au apărut numeroase dovezi că, în pregătirea operațiunii, Hamas și-a instruit combatanții să ucidă civili israelieni și să ia prizonieri.

Luni, guvernul israelian a proiectat în fața a 200 de jurnaliști străini un montaj de 43 de minute de imagini care au surprins crime, torturi și mutilări de cadavre comise de militanții Hamas asupra populației civile în atacul desfășurat la începutul acestei luni, în sudului Israelului.

Jurnaliștilor nu li s-a permis să înregistreze imaginile.

Autoritățile statului evreu au comunicat că operațiunea lansată de Hamas s-a soldat cu uciderea a 1.400 de oameni, majoritatea civili.

×
Subiecte în articol: Ghazi Hamad BBC Hugo Bachega civili Israel
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close