Antena 3 CNN Actualitate Bărbatul care l-a scuipat pe Traian Băsescu, obligat de procurori să se interneze la psihiatrie

Bărbatul care l-a scuipat pe Traian Băsescu, obligat de procurori să se interneze la psihiatrie

Bărbatul care l-a scuipat pe Traian Băsescu, obligat de procurori să se interneze la psihiatrie
de S.T.    |    27 Mai 2014   •   21:54

Bărbatul care l-a scuipat pe Traian Băsescu a fost obligat de procurori să se interneze la psihiatrie. Adrian Zglobiu va sta 7 zile la Spitalul de Psihiatrie din Palazu Mare, Constanţa, unde a mai fost dus de două ori după ce a fost reţinut.

Bărbatul este de părere că autorităţile încearcă să-l declare iresponsabil şi spune că se teme pentru viaţa lui şi a familiei sale, după ameninţările pe care le-a primit.

"Au venit de la Parchet şi m-au pus să semnez propria internare pentru 7 zile. În caz contrar, voi fi nevoit să stau 30 de zile internat la sanatoriu(...). Am fost nevoit să semnez", a declarat Adrian Zglobiu, marţi seară, la Antena 3.

"Eu nu am cum să mă bat cu ei. Am un avocat din oficiu care doar semnează acte(...). Sunt şomer, fără loc de muncă. Am o soră pe moarte, o mamă bătrână şi un frate care e şi el în şomaj. Nu-mi permit avocaţi", a mai spus bărbatul.


După incident, bărbatul a fost imobilizat de către ofiţerii SPP şi predat unui echipaj de jandarmi, iar aceştia l-au dus la sediul Poliţiei Judeţene Constanţa, ulterior fiind audiat şi la Parchetul Tribunalului Constanţa.

Bărbatul a fost reţinut de procurori în noaptea de sâmbătă spre duminică, pentru ultraj, loviri şi alte violenţe, dar ulterior anchetatorii au schimbat încadrarea juridică în cazul său, el fiind cercetat pentru tulburarea liniştii şi ordinii publice.

În noaptea de duminică spre luni, Adrian Zglobiu a fost eliberat din arestul Poliţiei, după expirarea ordonanţei de reţinere.

Luni, reprezentanţii Parchetului Tribunalului Constanţa au anunţat că preşedintele Traian Băsescu a depus plângere penală împotriva bărbatului pentru infracţiunea de ultraj, plângerea fiind transmisă prin e-mail.

În aceste condiţii, procurorii au preluat dosarul de la Poliţia Constanţa, cercetările fiind făcute pentru infracţiunile de ultraj, tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Vezi AICI ediţia integrală a emisiunii "Sinteza Zilei cu Mihai Gâdea"

×
Subiecte în articol: Sinteza Zilei Mihai Gâdea Adrian Zglobiu
Parteneri
Pensia care dispare de la 1 septembrie 2024
x close