Antena 3 CNN Actualitate Cum a obţinut RCS & RDS dreptul de difuzare a meciurilor din Liga I

Cum a obţinut RCS & RDS dreptul de difuzare a meciurilor din Liga I

Cum a obţinut RCS & RDS dreptul de difuzare a meciurilor din Liga I
30 Mai 2013   •   16:59
RCS & RDS l-a plătit pe şeful Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, cu 1,7 milioane de euro pentru dreptul de difuzare a meciurilor din Liga I. Potrivit unor documente ale Grupului de Investigaţii Politice, una dintre afacerile lui Dumitru Dragomir a fost finanţată din 2009 de RCS & RDS, fără ca firma lui Teszari să pretindă ceva în schimb. 2009 este anul în care RCS a primit de la LPF dreptul de difuzare a meciurilor.

Complexul luxos de evenimente aflat în imediata apropiere a Palatului Parlamentului şi a Pieţei Unirii din Bucureşti a încheiat, în 2009, un contract de asociere cu RCS & RDS. Potrivit acestui contract, firma lui Dragomir a încasat de la RCS & RDS suma de 1.700.000 de euro pentru a-şi face publicitate la nunţile şi botezurile ce urmau să se desfăşoare în sălile şefului Ligii Profesioniste.

La data semnării contractului, imobilul era neamenajat astfel încât compania omul de afaceri Zoltan Teszari s-a oferit să-l amenajeze pe banii săi, potrivit unor documente ale Grupului de Investigaţii Politice.

În schimb, Dumitru Dragomir se obliga să folosească banii primiţi de la RCS & RDS pentru modificarea şi reamenajarea imobilului.

Mai mult, RCS & RDS acceptă să plătească cei 1,7 milioane euro fără a avea vreun drept asupra imobilului şi amenajărilor realizate. Firma şefului Ligii urma însă să plătească, timp de trei ani, către compania lui Teszari, 5% din profitul net obţinut din exploatarea imobilului amenajat.

În schimbul serviciilor, RCS avea dreptul, o dată pe an, să organizeze evenimente la cel mai bun preţ. În contract există o prevedere expresă referitoare la posibilitatea încheierii de acte adiţionale prin care cuantumul contribuţiei RCS & RDS să poată fi modificat.


×
Subiecte în articol: Dumitru Dragomir
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close