Antena 3 CNN Actualitate Dincolo de Ştiri: Preşedintele Klaus Iohannis şi consultările cu partidele

Dincolo de Ştiri: Preşedintele Klaus Iohannis şi consultările cu partidele

Dincolo de Ştiri: Preşedintele Klaus Iohannis şi consultările cu partidele
25 Apr 2015   •   19:30

Cristina Ţopescu a prezentat, în ediţia de sâmbătă a emisiunii "Dincolo de ştiri", declaraţia analistului Emil Hurezeanu care, invitat la un post de televiziune, a afirmat despre preşedintele Iohannis că este "oarecum singur".

„Domnul Iohannis e oarecum singur. Sigur că, în jurul lui, în timpul alegerilor, la alegerile din 16 noiembrie 2014, a fost puternic susţinut de un mare număr de alegători. Bănuiesc că cea mai mare parte a acestor alegători, nu doar prin reţelele de socializare, sunt alături de el. Dar nu alegătorii sunt intermediarii, cei care deţin discursul operativ, care pregătesc terenul pentru intervenţiile preşedintelui şi pun în aplicare deciziile preşedintelui. Din acest punct de vedere, impresia mea este că domnul Iohannis e într-o situaţie ingrată şi că, până la structurarea unor echipe de intermediere a mesajului prezidenţial, trebuie să apară des, trebuie să renunţe – eventual – la mesajele de pe Facebook şi să fie, aşa cum s-a întâmplat în această seară, prezent el însuşi în discuţiile aplicate cu partidele, în discuţiile directe cu electoratul, nu neapărat prin reţelele moderne de socializare, ci şi prin cele clasice de adresare către electorat”, a afirmat analistul.

Invitat în emisiune, politologul Cristian Prâvulescu a comentat şi el pe marginea iniţiativei preşedintelui României de a face consultări cu partidele.

×
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close