Antena 3 CNN Actualitate Familia unei femei găsite moartă în 2007, chemată să ridice de la Poliţie un colet cu capul acesteia

Familia unei femei găsite moartă în 2007, chemată să ridice de la Poliţie un colet cu capul acesteia

Familia unei femei găsite moartă în 2007, chemată să ridice de la Poliţie un colet cu capul acesteia
Sursa foto: Foto: etelefon.ro
de M.Z.    |    08 Dec 2011   •   20:19

Familia unei femei care a fost găsite moartă pe un câmp din Călăraşi, în urmă cu patru ani, fiind îngropată de autorităţi fără a-i fi anunţate rudele, a fost chemată la Poliţie pentru a ridica un colet cu capul femeii. Explicaţia a fost că, pentru realizarea profilului ADN, craniul victimei a fost dus la Institutul Naţional de Medicină Legală.

Fiul femeii, Ion Şerban, susţine, în 2007, mama sa a fost găsită moartă, în stare de putrefacţie, lângă un lac din localitatea Fundulea (Călăraşi) şi înmormântată, ca persoană cu identitate necunoscută, de autorităţile din acel oraş.

În urmă cu o lună, spune bărbatul, una dintre surorile sale, care locuieşte în Fundulea, a fost sunată de Poliţie şi chemată să ridice un colet expediat de IML "Mina Minovici" din Capitală, pachet în care se afla craniul mamei sale.

"Am aflat că bătrâna a fost descoperită lângă un lac din Fundulea şi că oasele ei au fost îngropate seara, după ora 21.00, în cimitirul localităţii, în prezenţa poliţistului şi a primarului, iar identitatea mamei s-a aflat ulterior. (...) Am aflat că bătrâna fusese îngropată fără cap, craniul fiind ţinut aproape patru ani la IML, pentru reconstituire facială în vederea identificării. Pe 6 noiembrie am fost la Fundulea, iar ei săpaseră groapa pentru a aşeza craniul peste coşciug. Nici acum nu ne-au lăsat să ne uităm în coşciug, spunându-ne că ar fi profanare", a declarat fiul femeii.

Ion Şerban crede că mama sa a fost ucisă în condiţiile în care într-un alt colet, în care erau hainele femeii, se aflau patru cartuşe de vânătoare, iar bluza găsită lângă oase avea găuri.

La rândul său, fiica femeii, Jana Gheorghe, spune că a aflat despre moartea mamei sale după patru luni, când a mers să reclame dispariţia femeii.

După ce a anunţat dispariţia mamei sale, poliţiştii au chemat-o să identifice hainele unei femei decedate şi neidentificate, aflând, astfel, că mama sa a fost găsită moartă pe un câmp.

Anchetatorii spun că femeia, Frusina Ioniţă, de 67 de ani, a fost îngropată pe 13 februarie 2007, de autorităţile din Fundulea, după ce s-a stabilit că moartea acesteia nu a fost violentă, fiind cauzată de un infarct provocat, cel mai probabil, de frig.

"Frusina Ioniţă avea 67 de ani la momentul dispariţiei, în anul 2007. În februarie 2007, un cadavru descompus şi în stare avansată de putrefacţie a fost descoperit în bazinul piscicol Gostilele. Capul se afla la o distanţă de cinci metri de corp. Poliţiştii au deschis un dosar de moarte suspectă, iar corpul a fost trimis pentru necropsie la Serviciul de Medicină Legală Călăraşi. Capul a ajuns la Institutul Mina Minovici pentru reconstrucţie facială şi stabilirea profilului ADN. Înhumarea capului a avut loc în 6 noiembrie 2011, iar fiul victimei a participat la slujbă", a declarat, joi, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Călăraşi, Ramona Tudor.

 





×
Subiecte în articol: colet craniu IML femeie moarta Politie Calarasi
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close