Antena 3 CNN Actualitate Foloseşti taxiul când pleci de la Aeroportul Otopeni? Iată ce schimbări te aşteaptă

Foloseşti taxiul când pleci de la Aeroportul Otopeni? Iată ce schimbări te aşteaptă

Foloseşti taxiul când pleci de la Aeroportul Otopeni? Iată ce schimbări te aşteaptă
Sursa foto: Foto: Intact Images
29 Ian 2013   •   14:09
Activitatea de taximetrie la aeroportul "Henri Coandă" Otopeni va fi reorganizată în luna februarie: vor fi montate telefoane pentru apeluri gratuite şi va fi amenajată o zonă destinată taxiurilor la comandă. Anunţul a fost făcut de ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu.

În prezent, taxiurile comandate de clienţi nu pot ajunge în apropierea terminalului de pasageri, aceştia fiind preluaţi într-o zonă cu trafic auto intens, unde oprirea este interzisă.

Majoritatea taximetriştilor încalcă frecvent regulile de circulaţie cu privire la interdicţia de oprire sau staţionare. În plus, există taximetrişti neautorizaţi sau interpuşi ai acestora care hărţuiesc pasagerii, iar toate maşinile autorizate practică tariful maximal, de 3,5 lei pe kilometru, a spus Fenechiu, citat de Mediafax.

Ministrul propune mutarea zonei de aşteptare a clienţilor, de la etajul terminalului Sosiri la parter, şi înfiinţarea unei zone de îmbarcare taxi la comandă, la etajul 1 al terminalului Sosiri, unde să aibă acces doar maşinile solicitate de clienţi.

În plus, va fi înfiinţată o "zonă de grupare" pentru taxiurile la comandă, cu timp limitat, 15 minute, acces gratuit şi unde şoferii nu au posibilitatea părăsirii autoturismului.

Pentru taxiurile la comandă vor fi amplasate 2 help-desk-uri, pe fluxul de sosiri, cu panouri informative conţinând numere de telefon ale companiilor de taxi şi tarifele practicate de acestea, precum şi telefoane cu acces gratuit pentru efectuarea comenzilor.

"Sperăm să se creeze premisele unei îmbunătăţiri substanţiale a serviciilor de taximetrie şi implicit a imaginii Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti", a declarat Fenechiu.

 

 

×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close