Antena 3 CNN Actualitate Fostul preşedinte moldovean Petru Lucinschi, "ŞOCAT" de reţinerea fiului său. Presa din Republica Moldova: DNA-ul nu va trece Prutul. Noi trebuie să-l trecem

Fostul preşedinte moldovean Petru Lucinschi, "ŞOCAT" de reţinerea fiului său. Presa din Republica Moldova: DNA-ul nu va trece Prutul. Noi trebuie să-l trecem

Fostul preşedinte moldovean Petru Lucinschi, "ŞOCAT" de reţinerea fiului său. Presa din Republica Moldova: DNA-ul nu va trece Prutul. Noi trebuie să-l trecem
Sursa foto: Foto captura Antena 3
31 Mar 2015   •   18:08

Fostul preşedinte al Republicii Moldova Petru Lucinschi se declară "şocat" de reţinerea fiului său, Sergiu Lucinschi, spunând că, probabil, "e cam puţin ce se întâmplă în România şi era necesar încă un show".
   
Într-un interviu acordat postului moldovean de televiziune Prime, fostul preşedinte Petru Lucinschi se declară "mirat" şi "pur şi simplu şocat" de reţinerea fiului său.
 
"Eu ştiu numai ceea ce cunosc: cunosc că fiul meu are un business şi eu nu înţeleg un lucru - un litigiu de business este prezentat ca la un nivel politic. Probabil că e necesar un show, e cam puţin ce se întâmplă în România şi mai este nevoie de încă de unul", a declarat Lucinschi pentru prime.md.    

"Din ceea ce ştiu eu, feciorul meu, cu un an şi jumătate în urmă, mi-a spus că el i-a dat în judecată pe partenerii lui fiindcă i-au furat businessul. În acest timp l-am tot întrebat, iar el răspundea că nu vor să-l ia în examinare. Nu-l examinează. Peste un an şi jumătate, pleacă procurorul care s-a ocupat cu chestia aceasta şi nu l-au pus pe rol acest dosar. Apoi au vrut să se împace şi amiabil să rezolve această problemă. A trecut timpul, iar apoi feciorul îmi spune că "gata, ne-am înţeles". (...) Eu pur şi simplu sunt şocat! El s-a adresat în judecată că l-au furat, ca peste un an şi jumătate să se întâmple ceea ce s-a întâmplat acum. Detaliile o să le vedem, dar eu sunt foarte mirat", a mai spus Petru Lucinschi.
   
Presa din Republica Moldova a relatat pe larg despre reţinerea lui Sergiu Lucinschi, suspectat de fapte de corupţie, notând că acesta a fost "arestat doar în România" şi adăugând: "DNA nu are cum să treacă Prutul. Noi trebuie să-l trecem, revenind unde ne e locul".
   
Într-un articol cu titlul "Lucinschi a fost arestat, dar doar în România; DNA-ul nu va trece Prutul", Jurnal de Chişinău scrie că "Serghei Lucinschi, una dintre cele mai odioase figuri ale Moldovei anilor 90, când pensiile se plăteau în caloşi şi săpun, iar cei 350 de lei salariu pe care-i aveau profesorii nu veneau cu lunile, a fost ridicat aseară de procurorii DNA".
   
Fiul cel mare al fostului preşedinte Petru Lucinschi, Serghei se lăuda în acei ani că este stăpân peste patru milioane de sclavi, susţine publicaţia, adăugând că, "în timp ce el îşi permitea să aibă un garaj cu zeci de maşini de lux, sute de mii de copii din ţară îşi permiteau să mănânce îngheţată de maximum două-trei ori pe an".
   
"A fost nevoie de vreo 20 de ani după dezmăţul pe care acest fecior de preşedinte şi l-a permis în Moldova, ca să fie arestat. Şi într-o altă ţară. O altă ţară pentru el şi tatăl său, nişte românofobi atroce. Ghinionul său a fost că s-a stabilit în România. Acolo unde legea deja funcţionează, iar indivizii ca el ajung să plătească mai devreme sau mai târziu", continuă Jurnal de Chişinău, care conchide: "Am văzut că mulţi se roagă ca DNA să treacă Prutul. Nu fraţilor, DNA-ul nu are cum să treacă Prutul. Noi trebuie să-l trecem, revenind acolo unde ne este locul".
   
Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie i-au reţinut pe omul de afaceri Sergiu Lucinschi pentru şantaj şi trafic de influenţă şi pe Constantin Comăneanu, ofiţer de poliţie la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), pentru luare de mită, urmând să ceară marţi Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie arestarea lor preventivă pentru 30 de zile.
   
În acelaşi dosar, sunt cercetaţi pentru complicitate la şantaj procurorul DIICOT Remus Tudoran Jurj şi Radu Pricop, ginerele lui Traian Băsescu.

×
Subiecte în articol: DNA Republica Moldova
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close