Antena 3 CNN Actualitate IGRP a numit un nou şef la Crimă Organizată Alba, în locul lui Berbeceanu, aşa cum anunţa ieri Antena 3

IGRP a numit un nou şef la Crimă Organizată Alba, în locul lui Berbeceanu, aşa cum anunţa ieri Antena 3

IGRP a numit un nou şef la Crimă Organizată Alba, în locul lui Berbeceanu, aşa cum anunţa ieri Antena 3
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    28 Oct 2013   •   18:05
Şeful Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Braşov, comisarul-şef Gabriel Florescu, a fost împuternicit, luni, la conducerea BCCO Alba Iulia, în locul lui Traian Berbeceanu, care a fost arestat preventiv, după cum anticipa, duminică, Antena 3.
 
Florescu a fost împuternicit printr-o dispoziţie dată de şeful Poliţiei Române, Petre Tobă, informează un comunicat de luni al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR).
 
De asemenea, tot de luni, în locul lui Florescu, la conducerea BCCO Braşov, a fost împuternicit comisarul-şef Adrian Mahica, şef al Serviciului Combaterea Traficului de Persoane din BCCO Braşov.
 
Fostul şef al BCCO Alba Iulia, Traian Berbeceanu, acuzat că a sprijinit o grupare suspectată de evaziune fiscală cu produse petroliere, a fost arestat preventiv în 24 octombrie, printr-o decizie luată de Curtea de Apel Alba Iulia, la propunerea procurorilor DIICOT.
 
Hotărârea Curţii de Apel Alba Iulia a fost atacată cu recurs la instanţa supremă.

Pe 27 octombrie, sute de persoane au protestat la Deva, în semn de solidaritate cu comisarul-şef Berbeceanu.

Reţinerea şefului de la Brigada de Combatere a Crimei Organizate Alba naşte polemici pe internet. Pagina de Facebook intitulată "Respect, Traian Berbeceanu", a strâns peste 7.000 de like-uri în trei zile. Foarte mulţi oameni vorbesc depre Berbeceanu ca despre un poliţist dur, dar onest, care a aplicat legea, fără să se uite pe cine şi afacerile cui deranjează. Unii cred că tocmai de aici i se trage arestarea şi că acuzaţiile care i se aduc ar fi false. Nu toată lumea îl sprijină însă pe Berbeceanu. Sunt voci care susţin că ar fi mână-n mână cu interlopii. 

Citiţi şi 
Pe cine a DERANJAT Traian Berbeceanu? La compromiterea comisarului-şef "se lucra încă din 2007"

Jurnalist: Un coleg de serviciu al comisarului-şef Berbeceanu, care voia să-i ia locul, a înscenat totul
 
 
 

×
Subiecte în articol: Traian berbeceanu
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close