Antena 3 CNN Actualitate Invenţia UIMITOARE a unui sucevean care poate salva MII de vieţi în cazul unui CUTREMUR DEVASTATOR. Vezi cum funcţionează

Invenţia UIMITOARE a unui sucevean care poate salva MII de vieţi în cazul unui CUTREMUR DEVASTATOR. Vezi cum funcţionează

Invenţia UIMITOARE a unui sucevean care poate salva MII de vieţi în cazul unui CUTREMUR DEVASTATOR. Vezi cum funcţionează
de O.P.    |    26 Noi 2014   •   07:00

Invenţia unui sucevean ar putea salva mii de vieţi în cazul unui cutremur. Tânărul a pus la punct un dispozitiv care detectează, după o scanare, câte persoane în viaţă se află într-o clădire prăbuşită. 

Suceveanul lucrează la acest proiect de aproape doi ani şi speră ca dispozitivul, aflat în stadiu de testare, să fie montat în curând în case şi blocuri.

"Life finder" este un dispozitiv sub forma unei capsule care, în cazul unui cutremur, se sparge şi eliberează un senzor de electricitate.

Atunci când se produce o catastrofă, sistemul furnizează salvatorilor informaţii despre numărul exact al supravieţuitorilor şi locul în care aceştia se află.

Dispozitivul funcţionează până la patru zile după cutremur, timp în care poate fi accesat oricând pentru a vedea dacă victimele mai sunt în viaţă.

×
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close