Antena 3 CNN Actualitate Mircea Diaconu: Mă retrag din Guvern, deci nu sunt dat afară de nimeni

Mircea Diaconu: Mă retrag din Guvern, deci nu sunt dat afară de nimeni

Mircea Diaconu: Mă retrag din Guvern, deci nu sunt dat afară de nimeni
de S.T.    |    19 Iun 2012   •   20:15

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, şi ministrul Culturii, Mircea Diaconu, au susţinut, marţi seară, o conferinţă de presă la sediul Uniunii Social Liberale.

"Aşa cum ştiti că am spus de mai multe ori, în cazul în care Curtea Supremă îmi respinge apelul, eu, pentru că niciodată nu am mers în tramvai fără bilet, cobor din tramvai, a spus Mircea Diaconu.

"Eu mă retrag din Guvern, deci nu sunt dat afară de nimeni", a subliniat Mircea Diaconu.

"Nu este nicio hârtie emisă de ANI de interdicţie a mea de a ocupa o funcţie publică, însă mă retrag ca să nu grevez imaginea acestui Guvern", a adăugat Diaconu .

"În scurtul meu popas de ministru al Culturii m-am repezit pe nişte subiecte care rămân valabile. Sunt proiecte esenţiale care ţin de identitatea naţiunii noastre. Am să muncesc mai departe pentru dumneavostră. Am vrut să muncesc pentru naţia noastră, pentru profesia mea. Dacă temporar nu se poate, nu-i nicio problemă. Am o barcă în curte cu care n-am ieşit de vreo trei ani afară şi, în sfârşit, am şi eu timp să ies", a conchis Mircea Diaconu.


Astăzi, printr-o hotărâre irevocabilă, ICCJ a stabilit că Mircea Diaconu s-a aflat în stare de incompatibilitate atunci când a deţinut concomitent calitatea de director de teatru şi funcţia de senator.

Decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie este definitivă.

Citeşte şi Ministrul Culturii, Mircea Diaconu, acuzat de 5 infracţiuni de conflict de interese ca director de teatru

×
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close