Antena 3 CNN Actualitate Primul cartier din Capitală unde TOATE blocurile au fost reabilitate termic. "Costul facturilor ni s-a redus considerabil

Primul cartier din Capitală unde TOATE blocurile au fost reabilitate termic. "Costul facturilor ni s-a redus considerabil

Primul cartier din Capitală unde TOATE blocurile au fost reabilitate termic. "Costul facturilor ni s-a redus considerabil
de O.P.    |    26 Sep 2014   •   06:56

Bucureştiul are deja primul cartier unde toate blocurile au fost reabilitate termic. În zona Bucureştii Noi, zilele trecute s-au terminat lucrările la ultimul imobil inclus în programul de reabilitare gratuită. În restul oraşului, în prag de iarnă, mii de bucureşteni încă mai speră.

Cu toţii îşi doresc să reducă cheltuielile, însă, sunt sectoare unde reabilitarea fie bate pasul pe loc, fie lucrările sunt făcute de mântuială.

Cea mai gravă situaţie privind reabilitarea termică a blocurilor este în sectorul condus de Neculai Onţanu. Una dintre firmele cu care Primăria sectorului 2 semnase un contract în valoare de 17 milioane de euro a intrat în insolvenţa. Asta a făcut ca unele lucrările să se oprească, iar acum să fie reluate licitaţiile. Lucru care poate întârzia reabilitările chiar şi cu şase luni de zile.

Şi în sectorul condus de Marian Vanghelie, blocurile reabilitate sunt destul de puţine, iar zeci de milioane de euro ar fi ajuns la firme controlate de offshore-uri.

În schimb, Bucureştii Noi este primul cartier al Capitalei unde toate blocurile au fost reabilitate termic. În total, 32 de blocuri cu peste o mie de apartamente au fost anvelopate.

Acum, pe lista de întreţinere apar sume care nu sar de 100 de lei, iar consumul de gaze a celor care au centrale proprii a scăzut la jumătate.

Şi în sectorul 3, în doar un an de zile, primăria a reuşit să treacă de la doar 30 de blocuri anvelopate, la peste 300.

În sectorul 4, administraţia locală vrea să reabiliteze până în 2020 peste 1.000 de imobile, iar autorităţile din sectorul 6 spun că până la sfârşitul anului vor avea gata aproape 300 din cele peste 2,100 de imobile din sector.


×
Subiecte în articol: reabilitare termica
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Operațiunea ”Neptun” și locul secret în care a fost ascuns aurul României
x close