Antena 3 CNN Actualitate Secvenţial. Viitorul doborât cu toporul. Ce măsuri propune ministrul pentru Păduri

Secvenţial. Viitorul doborât cu toporul. Ce măsuri propune ministrul pentru Păduri

Secvenţial. Viitorul doborât cu toporul. Ce măsuri propune ministrul pentru Păduri
Sursa foto: Foto: Agerpres
30 Noi 2014   •   17:41
Problema defrişărilor în România este bine cunoscută şi pericolul la care este expusă România nu mai este o surpriză pentru nimeni. Ediţia de duminică a emisiunii "Secvenţial", realizată de Adrian Ursu, a avut ca temă principală problema despăduririlor, alături de ministrul Apelor şi Pădurilor, Doina Pană.
 
Oficialul a explicat că există un sistem informatic, pus în funcţiune începând cu data de 8 octombrie, pe baza unui sistem deja existent. 
 
"Am stat şi m-am gândit cum îi pot opri. Şi am venit cu ideea de lemn tăiat. M-am gândit, de când nu mai poţi negocia cu poliţistul cu ce viteză ai circulat? De când exista radar. La fel m-am gândit şi aici, este nevoie de ceva tehnic, să eliminăm factorul uman. La fel, să nu mai fie depozitat lemnul în depozite, dacă nu există acte legale. Sistemul este simplu. Se bazează pe un sistem informatic existent din 2008. Sistemul este acum la STS, serverele sunt depozitate acolo, sunt în siguranţă dacă vine vorba de atacuri informatice. Nici de intruziune nu poate fi vorba. Pentru că există şi date din sistem care sunt sensibile. Împreună cu STS şi MAI mai avem un protocol cu 112."
 
Detalii despre sistemul informatic la care face referire Doina Pană, în materialul următor: 

×
Parteneri
Avertizare ANM: Ninsori însemnate în 14 judeţe din ţară
x close