Antena 3 CNN Actualitate Şefa Secretariatului General al Guvernului: Nu mă aflu în conflict de interese. Totuşi, familia ei este căpătuită

Şefa Secretariatului General al Guvernului: Nu mă aflu în conflict de interese. Totuşi, familia ei este căpătuită

Şefa Secretariatului General al Guvernului: Nu mă aflu în conflict de interese. Totuşi, familia ei este căpătuită
Sursa foto: Foto: Intact Images
23 Noi 2011   •   19:16

Şefa Secretariatului General al Guvernului (SGG) a răspuns anchetei Antenei 3 privind spaţiile RAAPPS atribuite rudelor sale. Andreescu spune că nu se află în conflict de interese, asta deşi fiica, fiul vitreg şi soţul său au case de la stat sau funcţii importante în RAAPPS.

În urmă cu o săptămână, Antena 3 publica o anchetă care arăta cum, odată ce Daniela Andreescu a preluat funcţia de şefă a Secretariatului General al Guvernului, familia sa a început să prospere. Fiica, fiul, fostul soţ şi fratele ei s-au căpătuit cu mai multe spaţii de la RAAPPS şi funcţii în aparatul de stat.

Fiica sa, Irina, s-a apucat de organizări nunţi şi botezuri în clădirile administrate de mama sa. De curând şi-a inaugurat un nou salon de evenimente în fostul sediu al Bursei Române de Mărfuri, pe care l-a primit de la RAPPS.

Sediul central al firmei fiicei Danielei Andreescu, aflat la kilometrul zero al capitalei, funcţioneaza tot într-o clădire a Regiei protocolului de stat.

Daniela Andreescu ne-a oferit explicaţii doar în ce priveşte acest spaţiu. Chiria plătită de Irina Zisman pe impozantul salnon de evenimente din incinta Casei Presei rămâne încă un mister.

"Spaţiul unde are punct de lucru societatea rudei de gr.1 a secretarului general al Guvernului aparţine RA-APPS, a fost atribuit prin licitaţie şi există contract în vigoare pentru care se plăteşte cea mai mare chirie/mp din imobil şi pe total din tot imobilul, respectiv 733,78 euro/lunar pentru o suprafaţă de 44,83 mp", se arată într-un comunicat SGG.                                                                            

Atât fiica, cât şi fiul vitreg al şefei Secretariatului General al Guvernului au fost angajaţi la stat, în instituţii conduse de mama lor.

"Copilul din altă căsătorie al actualului soţ este salariat al Sucursalei pentru Administrarea şi Întreţinerea Fondului Imobiliar (SAIFI), sucursală a RA-APPS. A fost angajat în condiţiile legii de conducerea SAIFI şi nu de secretarul general al Guvernului", potrivit comunicatului SGG.                         

Între timp, Bogdan Teodorescu s-a reorientat profesional. Împreună cu tatăl său, Aurel Theodorescu, fostul soţ al Danielei Andreescu, a deshis un club de pescuit sportiv. Spaţiul l-au primit tot de la RAPPS.

Şefa SGG a venit cu un răspuns şi pentru această situaţie.

"În cazul spaţiului din str. Matei Basarab aparţinând RA-APPS, acesta a fost atribuit unei asociaţii non-profit şi cuantumul chiriei pentru acesta nu s-a stabilit de SGG, ci de RA-APPS, în condiţiile legii; asociaţia care ocupă spaţiul plăteşte chirie de aproximativ 4 euro/mp plus TVA (..). Chiria stabilită de Regie şi plătită pentru acest spaţiu de cca. 100 mp este de aproximativ 600 de Euro lunar, la care se adaugă cheltuielile cu utilităţile", se aratp în comunicatul SGG.
                                                                                    
Potrivit răspunsurilor primite de la Secretariatul General al Guvernului, atât în cazul spaţiilor RAAPPS, cât şi în ce-i priveşte pe membrii familiei Andreescu angajaţi la stat, nu vorbim decât de coincidenţe.

 


×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close