Antena 3 CNN Actualitate Şeful Antena Group, arestat cu "copy-paste". Cum motivează judecătorii o arestare trasă la indigo din alte dosare

Şeful Antena Group, arestat cu "copy-paste". Cum motivează judecătorii o arestare trasă la indigo din alte dosare

Şeful Antena Group, arestat cu "copy-paste". Cum motivează judecătorii o arestare trasă la indigo din alte dosare
Sursa foto: Foto: Antena 3
de S.T.    |    03 Iun 2013   •   17:06

Motivarea arestării preventive a directorului Antena 1 Sorin Alexandrescu pare trasă la indigo după cea a lui Dan Diaconescu.

Arestările au fost dispuse de instanţa condusă de judecătoarea Elena Zamfir care a motivat practic cu aceleaşi cuvinte.

În 31 mai, directorul general al Antena TV Group, Sorin Alexandrescu, acuzat că l-a şantajat pe administratorul RCS & RDS Ioan Bendei, a fost arestat preventiv pentru 29 de zile, potrivit unei decizii luate de Judecătoria Sectorului 1, la propunerea procurorilor anticorupţie.

Decizia nu este definitivă, ea fiind atacată cu recurs la Tribunalul Bucureşti.

Directorul Antena Group, Sorin Alexandrescu, a fost arestat în baza unor presupuneri. În motivarea deciziei se arată că este suficient să existe indicii pentru o presupusă faptă, şi nu dovezi clare.

Dosarul Sorin Alexandrescu

Instanţa constată că, în speţă, existenţa pericolului public rezultă din însuşi pericolul social al infracţiunii de şantaj în formă agravată pentru care este cercetat inculpatul Alexandrescu Sorin George, avându-se în vedere reacţia publică la comiterea unei astfel de infracţiuni şi posibilitatea comiterii unor fapte asemnătoare în lipsa unei reacţii ferme faţă de cei bănuiţi ca fiind autori.

SURSA: MOTIVARE JUDECĂTORIEI

Dosarul Dan Diaconescu

Instanţa constată că, în speţă, existenţa pericolului public rezultă din însuşi pericolul social al infracţiunilor pentru care sunt cercetaţi inculpaţii, avându-se în vedere reacţia publică la comiterea unei astfel de infracţiuni şi posibilitatea comiterii unor fapte asemnătoare în lipsa unei reacţii ferme faţă de cei bănuiţi ca fiind autori.

SURSA: MOTIVARE JUDECĂTORIEI

×
Subiecte în articol: Sorin Alexandrescu
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close