Antena 3 CNN Actualitate Sondaj: Aproape 75% din bucureşteni ar vota la referendum pentru eutanasierea maidanezilor

Sondaj: Aproape 75% din bucureşteni ar vota la referendum pentru eutanasierea maidanezilor

Sondaj: Aproape 75% din bucureşteni ar vota la referendum pentru eutanasierea maidanezilor
Sursa foto: Foto: dogguide.net
de M.Z.    |    06 Sep 2013   •   21:07
Aproape trei sferturi dintre bucureşteni ar vota la referendum pentru eutanasierea câinilor fără stăpâni, iar 54% cred că aceasta este singura variantă pentru rezolvarea problemei, potrivit unui sondaj de opinie realizat joi de Institutul Român pentru Evaluare şi Strategie (IRES), informează Mediafax.
 
Rezultatele sondajului de opinie, publicate vineri, arată că 99% dintre bucureşteni au auzit de Ionuţ Anghel, copilul de patru ani care a murit după ce a fost muşcat de câini maidanezi.
 
Aproximativ 30% dintre cei chestionaţi cred că autorităţile locale sunt vinovate în acest caz, 14% cred că vina este a bunicii, 12% dau vine pe autorităţile naţionale, 10% pe organizaţia neguvernamentală care avea responsabilitatea câinilor şi 3 consideră primăriile de sector responsabile.
 
Aproape trei sferturi (72%) dintre persoanele care au participat la sondaj spun că ar vota la referendum pentru eutanasierea câinilor fără stăpân, 19% ar vota împotrivă, 5% nu sunt decişi, iar 4% nu au răspuns.
 
În opinia a 54% dintre cei chestionaţi, eutanasierea câinilor comunitari fără stăpân este singura variantă pentru rezolvarea acestei probleme, 43% au spus că mai există şi alte variante şi 2% au spus că nu ştiu.
 
La întrebarea "Dacă ar fi să alegeţi o soluţie pentru rezolvarea problemei câinilor comunitari din Bucureşti, pe care dintre cele de mai jos aţi alege-o?", 50% au răspuns - eutanasierea, 21% - castrarea, 19% - derularea unei campanii care să încurajeze cetăţenii să adopte câini comunitari şi 6% - crearea de adăposturi.
 
Sondajul de opinie a fost realizat pe un eşantion de 1.811 de subiecţi, cu vârsta peste 18 ani şi domiciliul în Bucureşti, marja de eroare fiind de ± 2,3%.

Un copil în vârstă de patru ani a murit, luni, după ce a fost atacat de câini maidanezi în apropierea Parcului Tei din sectorul 2.
 
Onţanu, după ce un copil a fost sfâşiat de maidanezi: Primăria sectorului 2 nu are atribuţii în strângerea câinilor vagabonzi. 
Citeşte şi Replica unui "iubitor de animale", către un om atacat de maidanezi: "Ce să îţi fac dacă ai burta mare şi nu poţi să FUGI"

×
Subiecte în articol: caini maidanezi copil ucis de caini
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close