Antena 3 CNN Show Showbiz Povestea unei adolescente din Liberia care creează bijuterii din gloanţe

Povestea unei adolescente din Liberia care creează bijuterii din gloanţe

Povestea unei adolescente din Liberia care creează bijuterii din gloanţe
25 Iun 2010   •   09:55

O adolescenta de numai 17 ani care a crescut într-o tabără de refugiaţi din Ghana este una dintre creatoarele preferate de bijuterii ale vedetelor americane. Actriţe precum Angelina Jolie sau Halle Berry poartă podoabele pe care tânăra Lovetta Conto le confecţionează nu din pietre preţioase, ci din... gloanţe.

Născută în Liberia, Lovetta a fost separată de mama sa când avea numai un an şi jumătate. Tatăl său a părăsit ţara împreună cu ea din cauza războiului civil. La vârsta de cinci ani, fata a ajuns în Ghana unde şi-a petrecut 9 ani din viaţă într-o tabără de refugiaţi, alături de alte 47.000 de persoane.

Dar nici acolo viaţa nu a fost mai blândă cu Lovetta. ?Din cauza lipsurilor financiare, de multe ori mă duceam la şcoală cu stomacul gol. Nu aveam mâncare şi nici apă potabilă?, povesteşte tânăra.

bijuterie_452_01

Viaţa adolescentei s-a schimbat radical în 2005, când Cori Stern , o reprezentantă a organizaţiei umanitare americane Strongheart Fellowship, a vizitat tabăra de refugiaţi în care Lovetta locuia. Atunci adolescenta a fost încurajată să creeze un obiect reprezentativ pentru locurile şi oamenii alături de care îşi petrecea viaţa. Aşa au luat naştere ineditele bijuterii din gloanţe.

?Toate gloanţele pe care le utilizez pentru bijuteriile mele au fost folosite în războiul civil din Liberia. Vreau să arăt că există speranţă pentru o viaţă mai bună chiar şi pentru cei mai nefericiţi dintre oameni?, a declarat pentru CNN adolescenta. Toate bijuteriile create de Lovetta sunt inscripţionate cu termenul ?Life? (viaţă).

?Prin bjuteriile mele, vreau să păstrez vie memoria oamenilor care au murit în războiul civil din Liberia", a adăugat adolescenta. Banii care provin din vânzarea bijuteriilor sunt donaţi unui adăpst din Liberia pentru tineri unde Lovetta locuieşte în prezent.

Acum, adolescenta intenţionează să pună bazele unei reviste pentru tinerii africani. Recent, Lovetta s-a reîntâlnit cu mama ei.

Antena3.ro

 

 

×
Subiecte în articol: refugiat bijuterie gloante Liberia
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close