Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Meci decis la puncte între Badou Jack şi Lucian Bute. Ambii pugilişti au contestat arbitrajul

Meci decis la puncte între Badou Jack şi Lucian Bute. Ambii pugilişti au contestat arbitrajul

Meci decis la puncte între Badou Jack şi Lucian Bute. Ambii pugilişti au contestat arbitrajul
01 Mai 2016   •   08:05

Badou Jack și-a păstrat centura la categoria supermijlocie, versiunea WBC, după ce a terminat la egalitate meciul cu Lucian Bute.

Lupta dintre cei doi a început echilibrat și în primele patru reprize s-a mers umăr la umăr. Suedezul a început să lovească mai mult la corp din repriza a cincea și tot atunci a reușit și cea mai clară lovitură, un croșeu de dreapta în plin în figura lui Bute.

Badou Jack și Lucian Bute au continuat să lupte de la egal la egal și chiar dacă românul și-a folosit mai mult stânga, acesta n-a reușit să o facă tot așa de puternic cum o făcea când scria istorie.

Pe finalul meciului, Bute a încercat să-și atace mai mult adversarul, însă loviturile sale n-au fost deloc convingătoare și Bado Jack și-a continuat stilul personal, cu multe lovituri la corp.

După acest meci, Badou Jack a strâns 20 de victorii la profesioniști, dintre care 12 obținute înainte de final. Are o singură înfrângere și un egal. Bute are o experiență mai mare, reușind să strângă până acum 32 de victorii, dintre care 25 prin KO, 3 înfrângeri și o remiză.

Badou Jack urmează să-l întâlnească în următoarea gală pentru unificarea centurilor IBF și WBC pe DeGale, care l-a învins tot azi pe Medina. Dacă Bute ar fi câștigat astăzi în fața lui Jack devenea singurul pugilist român care ar fi cucerit centuri mondiale la două versiuni.

Decizia oficială: 117-111 primul arbitru pentru Jack, 114-114 doi arbitri. Astfel, partida e declarată ca terminată la EGALITATE!

Lucian Bute: "A fost o luptă echilibrată. Le mulţumesc lui Floyd (n.r. Mayweather) şi Badou pentru şansa de a lupta în acest meci. Felicitări pentru Badou Jack, el e campionul şi păstrează centura, dar vă rog să mă credeţi că fost foarte echilibrat. Vreau să boxez cu câştigătorul dintre Jack şi DeGale. Sigur nu mă retrag, vreau să mă lupt cu amândoi din nou!"

Badou Jack a reacţionat nervos după decizie: "E de rahat, de rahat...  Loviturile lui nu m-au rănit. Eu cred că am câştigat meciul. Nu e vina lui Bute, e vina arbitrilor. Am câştigat această luptă! E un luptător foarte bun şi a demonstrat asta, dar am câştigat acest meci".Suedezul e susţinut şi de Floyd Mayweather, care critică decizia arbitrilor: "Ştim că Badou Jack a câştigat acest meci prin decizie unanimă"

Sursa: GSP

×
Subiecte în articol: Lucian Bute box
Parteneri
A murit Daniel Barbu, fost ministru al Culturii
x close