Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Baschet CE de baschet: Franţa şi Spania câştigă şi se califică în sferturi

CE de baschet: Franţa şi Spania câştigă şi se califică în sferturi

CE de baschet: Franţa şi Spania câştigă şi se califică în sferturi
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.T.    |    10 Sep 2011   •   12:05

Franţa şi-a continuat parcursul fără greşeală de la Campionatul European de baschet din Lituania, reuşind să învingă cu 73-67 echipa ţării gazdă şi să-şi asigure astfel prezenţa în sferturile de finală.

 
Nando de Colo a fost cel mai important om al francezior, cu 21 de puncte şi 4 recuperări, în timp ce Tony Parker (19 puncte) şi Joachim Noah (9 puncte, 13 recuperări) au avut şi ei evoluţii excelente. De la lituanieni s-au remarcat Jonas Valanciunas (12 puncte, 3 recuperări, 2 pase decisive) şi Simas Jasaitis (13 puncte).
 
A fost cea mai bună evoluţie a noastră la acest turneu. Am învins la Vilnius, în faţa unui public extraordinar, ceea ce înseamnă că suntem o echipă adevărată. Cred că apărarea a fost cheia victoriei noastre, forţându-ne adversarii să încerce multe aruncări dificile”, a declarat Vincent Collet, antrenorul francezilor.
 
Ştiam că vom avea un meci greu. Am revenit foarte bine în sfertul trei, dar jocul lui Nando de Colo din final a făcut diferenţa. Nu am reuşit să-i oprim pe francezi în momentele cruciale. Am pierdut prea multe mingi, iar Franţa a marcat 13 puncte în urma unor astfel de momente”, a explicat Kestutis Kemzura, tehnicianul gazdelor.
 
Alături de Franţa, merge în sferturile de finală şi Spania, deţinătoarea titlului european, care a câştigat categoric partida cu Serbia, scor 84-59. Fraţii Pau (26 de puncte, 8 recuperări) şi Marc Gasol (20 de puncte, 10 recuperări) au făcut spectacol în faţa sârbilor, de la care numai Nenad Krstic (12 puncte, 7 recuperări) a reuşit să ţină oarecum pasul.
 
Echipa Spaniei a fost evident mai bună. A meritat această victorie, iar ambiţia şi dorinţa ei au fost incredibile”, a recunoscut antrenorul Serbiei la final.
 
Chris Kaman (20 de puncte, 7 recuperări) şi Dirk Nowitzki (19 puncte, 7 recuperări) au condus Germania spre prima victorie din faza a doua a grupelor, 73-67 împotriva Turciei. Cu toate acestea, şansele germanilor de a merge în sferturile de finală sunt destul de mici, în ultima partidă adversarul fiind chiar Lituania.

 

×
Subiecte în articol: Lituania Franta Spania
Parteneri
Urgie la Vâlcăneşti, în Prahova. Oamenii, blocaţi în case!
x close