Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Bjoerndalen a ratat şansa de a deveni cel mai medaliat sportiv la JO de iarnă. Francezul Martin Fourcade, aur la urmărire

Bjoerndalen a ratat şansa de a deveni cel mai medaliat sportiv la JO de iarnă. Francezul Martin Fourcade, aur la urmărire

Bjoerndalen a ratat şansa de a deveni cel mai medaliat sportiv la JO de iarnă. Francezul Martin Fourcade, aur la urmărire
Sursa foto: Foto: sochi2014.com
de M.T.    |    10 Feb 2014   •   18:32

Biatlonistul norvegian Ole Einar Bjoerndalen a ratat şansa de a deveni cel mai medaliat sportiv din istoria Jocurilor Olimpice de iarnă, după ce s-a clasat pe poziţia a patra a probei de urmărire la Soci.

Noul campion olimpic al probei este francezul Martin Fourcade, care a încheiat cursa în 33:48.6 şi a fost urmat de cehul Ondrej Moravec (34:02.7) şi un alt reprezentat al Franţei, Jean Guillaume Beatrix (34:12.8).

Fourcade avea în palmares patru titluri mondiale şi a câştigat de două ori Cupa Mondială, dar îi lipsea un succes olimpic, în urmă cu patru ani, la JO de la Vancouver, obţinând o medalie de argint.

Medaliile cucerite de Fourcade şi Beatrix sunt primele ale Franţei la actuala ediţie a Jocurilor Olimpice.

Bjoerndalen a terminat proba de urmărire pe poziţia a patra (34:14.5), deşi a plecat primul în cursă, plătind însă pentru cele trei ratări la tragere.

Legendarul biatlonist rămâne la egalitate cu un alt norvegian, Bjoern Daehlie, în clasamentul celor mai multe medalii la JO de iarnă, fiecare având câte 12.

Bjoerndalen ami are însă patru probe în care va putea obţine măcar o clasare pe podium, care să-i cimenteze definitiv locul în istoria sporturilor de iarnă.

Reprezentantul României în proba de urmărire, Cornel Puchianu, s-a clasat pe locul 47 (38:19.8), din 59 de concurenţi care au încheiat cursa.

×
Subiecte în articol: jo2014 soci2014 JO de iarna JO de la Soci
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close