Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Auto/Moto Marco Simoncelli, un pilot special, talentat, caruia i se va simti lipsa

Marco Simoncelli, un pilot special, talentat, caruia i se va simti lipsa

Marco Simoncelli, un pilot special, talentat, caruia i se va simti lipsa
23 Oct 2011   •   13:27
Marco Simoncelli, la cei 24 de ani ai sai, era considerat unul dintre viitorii mari piloti ai MotoGP, chiar daca se afla la al doilea sezon in clasa regina, cu Gresini Honda. Fost campion european la 125cc, Simoncelli a fost un obisnuit al victoriilor si finisurilor pe podium in cei trei ani de campionat mondial la 125cc, inainte sa avanseze catre 250cc in 2006.

A petrecut patru sezoane cu echipa Gilera, succesul venind in 2008, cand nu doar ca a castigat prima sa cursa, dar s-a luptat pentru titlu, invingandu-l pe Alvaro Bautista. Simoncelli a stat la 250cc sa isi apere titlul in 2009, chiar daca a pierdut de putin in fata celui care a vea sa ii devina coleg la Gresini - Hiroshi Aoyama, dupa ce o accidentare la inceputul sezonului l-a determinat sa stea mereu pe urmele acestuia.

Pilotul australian de Formula 1 Mark Webber a scris intr-un mesaj postat pe Twitter: "Odihneste-te in pace Marco. Un pilot special, talentat, caruia i se va simti lipsa. Ma gandesc la cei dragi tie si la toti colegii din paddock-ul MotoGP.

"Marco era spectaculos atat pe circuit cat si in afara lui. Cand cineva moare, toti spun despre el ca a iubit viata. Dar Marco avea o personalitate foarte vibranta. Deja avea o baza uriasa de fani peste tot in lume, gratie stilului sau agresiv de a conduce, dar si pentru ca era un tip grozav. Nu se lua foarte in serios si ar fi fost un star in sezonul viitor", a declarat si un prezentator BBC.

Marco Simoncelli a murit după ce a fost implicat într-un accident oribil în timpul cursei de MotoGp de la Sepang, Malaysia. Campionul mondial Casey Stoner a declarat: "La scurt timp dupa ce am vazut imaginile mi s-a facut rau. Atunci cand casca nu mai e pe cap nu e un semn bun".

 

×
Subiecte în articol: MotoGP Mark Webber
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close