Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Auto/Moto Tragedie în MotoGP: Marco Simoncelli a murit în Marele Premiu al Malaysiei

Tragedie în MotoGP: Marco Simoncelli a murit în Marele Premiu al Malaysiei

Tragedie în MotoGP: Marco Simoncelli a murit în Marele Premiu al Malaysiei
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
23 Oct 2011   •   12:59
Marco Simoncelli a murit după ce a fost implicat într-un accident oribil în timpul cursei de MotoGp de la Sepang, Malaysia.

Italianul a pierdut controlul motocicletei sale în turul doi al cursei şi a căzut în partea dreaptă, fiind aruncat în calea lui Colin Edwards şi Valentino Rossi. Ambii piloţi se pare că l-au lovit pe Simoncelli, a cărui cască a căzut în timpul incidentului.

Steagul roşu a fost fluturat imediat şi cursa a fost anulată cateva momente mai târziu cand s-a descoperit că situaţia lui Simoncelli era una critică. Pilotul a murit la scurt timp după incident.
 


În vârstă de 24 de ani, Simoncelli de la Honda se afla la al doilea sezon în MotoGP şi devenise unul dintre favoriţii fanilor graţie stilului său entuziasmant de a conduce. A urcat prima oară pe podium în Cehia, în urma cu două luni, iar apoi a cucerit locul doi la cursa recentă din Australia.

Moartea lui Simoncelli este a doua a unui participant la sporturile cu motor în mai puţin de o săptămână, după accidentul fatal suferit de pilotul britanic Dan Wheldon la o cursă IndyCar de la Las Vegas.

Citeste si: Marco Simoncelli, un pilot special, talentat, caruia i se va simti lipsa.

×
Subiecte în articol: MotoGP tragedie
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close