Antena 3 CNN Sport Cupa Mondială BARAJ CM 2014. Ronaldo a făcut spectacol în Suedia, Franţa întoarce senzaţional în faţa Ucrainei. Tabloul echipelor calificate la turneul final, aproape complet

BARAJ CM 2014. Ronaldo a făcut spectacol în Suedia, Franţa întoarce senzaţional în faţa Ucrainei. Tabloul echipelor calificate la turneul final, aproape complet

BARAJ CM 2014. Ronaldo a făcut spectacol în Suedia, Franţa întoarce senzaţional în faţa Ucrainei. Tabloul echipelor calificate la turneul final, aproape complet
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.T.    |    20 Noi 2013   •   10:47

Alte şapte echipe naţionale s-au calificat la Cupa Mondială din Brazilia, în urma meciurilor de baraj care au avut loc marţi seară şi miercuri dimineaţă.

Ultimul loc la turneul final de anul viitor se va decide miercuri noapte, atunci când este programat returul dintre Uruguay şi Iordania.

Sud-americanii se pot considera deja calificaţi, după ce, în prima manşă, s-au impus cu 5-0 în deplasare.

În zona europeană, România a ratat şansa de a reveni la Cupa Mondială după 16 ani, după ce a încheiat la egalitate pe Arena Naţională din Bucureşti cu echipa Greciei, scor 1-1.

Cel mai aşteptat duel al serii a avut loc la Stockholm, acolo unde Suedia încerca să întoarcă rezultatul din partida tur cu Portugalia, în care lusitanii s-au impus cu 1-0.

Eroul serii a fost Cristiano Ronaldo, starul lui Real Madrid aducând practic de unul singur calificarea echipei sale, care a câştigat cu 3-2.

Ronaldo a deschis scorul în debutul reprizei a doua, înainte ca nordicii să revină şi să preia conducerea datorită dublei lui Zlatan Ibrahimovic.

Eforturile atacantului lui PSG au fost însă inutile, pentru că Ronaldo a mai marcat de două ori pe final şi, în opinia multora, a devenit favorit la cucerirea Balonului de Aur în acest an.

O revenire de senzaţie a avut însă naţionala Franţei. Învinsă cu 2-0 în Ucraina, echipa antrenată de Didier Deschamps a câştigat entuziasmant returul de la Paris, scor 3-0, şi s-a calificat astfel la Cupa Mondială.

Gazdele au anulat avantajul ucrainienilor încă din prima repriză, graţie golurilor înscrise de Mamadou Sakho şi Karim Benzema. reuşita decisivă pentru francezi a venit cu 18 minute înainte de final, iar aceasta a fost de fapt un autogol al lui Oleg Gusev.

Nicio surpriză la Zagreb, acolo unde Croaţia a confirmat aşteptările şi a învins cu 2-0 Islanda, după ce, în meciul tur, cele două echipe terminaseră la egalitate (0-0).

Mario Mandzukic a deschis scorul pentru gazde, înainte de a fi eliminat în finalul primei reprize. Croaţii nu au suferit din cauza inferiorităţii numerice, iar calificarea a fost pecetluită de căpitanul Darijo Srna, în debutul părţii secunde.

În Africa, Ghana a pierdut returul de la Cairo cu Egipt, scor 1-2, dar merge la turneul final datorită succesului categoric din prima manşă, 6-1. Amr Zaki şi Gedo au punctat pentru "faraoni", înainte ca Kevin-Prince Boateng să reducă din diferenţă în ultimele minute ale întâlnirii.

Cea de-a cincea reprezentantă a continentului negru în Brazilia va fi Algeria, care a câştigat cu 1-0 meciul de pe teren propriu cu Burkina Faso. În tur, algerienii pierduseră la limită, scor 2-3.

Unicul gol al întâlnirii de la Blida a fost marcat de Madjid Bougherra, la începutul reprizei a doua.

La Cupa Mondială va lua parte şi naţionala Mexicului, care a câştigat fără probleme dubla din barajul intercontinental cu Noua Zeelandă.

Câştigători cu 5-1 pe teren propriu, mexicanii s-au impus şi la Wellington, scor 4-2.

Oribe Peralta a marcat un hattrick în prima jumătate de oră a meciului retur, dar gazdele au încercat o revenire pe final, când Chris James, din penalty, şi Roy Fallon au înscris de două ori în doar trei minute. Dar, în minutul 86, Carlos Pena a punctat pentru oaspeţi şi a pecetluit calificarea mexicanilor la turneul final.

Astfel, numărul echipelor calificate la Cupa Mondială din 2014 a ajuns la 31: Brazilia (ţara gazdă); Olanda, Italia, Belgia, Elveţia, Germania, Spania, Anglia, Rusia, Bosnia, Portugalia, Franţa, Croaţia şi Grecia (Europa); Argentina, Columbia, Chile şi Ecuador (America de Sud); Japonia, Australia, Iran şi Coreea de Sud (Asia); Nigeria, Coasta de Fildeş, Camerun, Ghana şi Algeria (Africa); SUA, Costa Rica, Honduras şi Mexic (CONCACAF).

Tragerea la sorţi a grupelor turneului final al Cupei Mondiale din 2014 va avea loc la 6 decembrie, de la ora 18.00, la Costa do Sauipe.

Cele 32 de formaţii calificate vor fi împărţite în patru urne valorice în funcţie de locul ocupat în clasamentul FIFA publicat în data de 17 octombrie.

×
Parteneri
Benzina, mai scumpă decât motorina pentru prima dată în ultimele 10 luni
x close