Antena 3 CNN Sport Fotbal intern România - Grecia, scor 1 - 1. Elevii lui Piţurcă văd din nou Cupa Mondială la televizor

România - Grecia, scor 1 - 1. Elevii lui Piţurcă văd din nou Cupa Mondială la televizor

România - Grecia, scor 1 - 1. Elevii lui Piţurcă văd din nou Cupa Mondială la televizor
de M.C.    |    19 Noi 2013   •   22:55

Aşa cum ne-a obişnuit în ultima perioadă, România nu a reuşit să treacă peste condiţia de echipă mică şi a ratat calificarea la Cupa Mondială din 2014, reuşind doar un rezultat de egalitate contra Greciei, scor 1 - 1, în returul de la Bucureşti. Evoluţia elevilor lui Piţurcă a fost una modestă în ansamblul celor două manşe, momentele de sclipire fiind sublime, însă lipsind cu desăvârşire.

În 180 de minute tricolorii nu au reuşit să înscrie în poarta elenilor, iar ocaziile cu adevărat importante au fost rarisime. Diferenţa dintre cele două echipe a fost făcută de pragmatism şi experienţă, căci ambele naţionale practică un joc urât. Dacă prestaţia grecilor nu a surprins pe nimeni, cea a României a dezamăgit milioane de suporteri, care au sperat într-un miracol.

Grecul Mitrouglou, care a deschis scorul în returul de pe Naţional Arena, i-a îngropat pe tricolori, în timp ce autogolul lui Torosidis contează doar pentru statistică. 

Selecţionerul Victor Piţurcă a aliniat o formaţie ofensivă, cu o linie de trei mijlocaşi în spatele vârfurilor Stancu şi Marica. Surpriza lui Piţurcă pentru retur a fost Ovidiu Hoban, titularizat în locul absentului Bourceanu.


O surpriză a fost şi poziţia în teren a lui Tănase, care a coborât mult spre centrul terenului, jucând de multe ori alături de Hoban, în faţa apărării. 
 
Tricolorii au atacat din primul minut, eforturile ofensive ale românilor avându-l în prim-plan pe Torje. Acesta a şutat periculos de la 20 de metri, pe lângă poarta lui Karnezis, iar apoi a centrat bine în două rânduri pentru Bogdan Stancu, care însă nu a reuşit să pună în pericol poarta elenă. 
 
Prima mare ocazie a meciului a venit în minutul 17, atunci când şutul lui Holebas a fost respins în corner de Tătăruşanu. La faza imediat următoare Bogdan Stancu a şutat frumos de la 22 de metri, însă pe centrul porţii lui Karnezis.
Grecii au arătat cât sunt de periculoşi la fazele fixe în minutul 22, Samaras trimiţând cu capul pe lângă poartă, după o centrare venită de la Karagounis. 
 
Un singur minut mai târziu, România a arătat că nu a învăţat nimic din partida tur. Măţel a ratat ieşirea la off-side, iar speculantul Mitrouglou a marcat al treilea său gol din "dubla" contra noastră, iar misiunea deja dificilă a României a devenit imposibilă.


În minutul 76 România a cerut penalty la un presupus henţ al lui Holebas, însă centralul Milorad Mazici a lăsat jocul să continue. 

În minutul 86, Gicu Grozav a intrat în locul lui Bogdan Stancu. România a forţat măcar victoria, însă fără a-şi crea ocazii clare de gol.

Grecii au tras de timp, în buna lor tradiţie, însă au reuşit să ţină bine de minge în ultimele minute de joc şi au obţinut biletele pentru Rio fără prea mari emoţii.

România va trebui să mai aştepte încă cel puţin patru ani pentru o eventuală prezenţă la o Cupă Mondială, acolo unde nu au mai ajuns din 1998.

 
Echipele de start:
 
România: Tătăruşanu - Măţel, D. Goian, Chiricheş, Raţ - Hoban - Torje, Maxim, Tănase - B. Stancu, Marica
 
Rezerve: Lobonţ, Pantilimon, Luchin, Gardoş, Grozav, Grigore, Latovlevici, Nicoliţă, Găman, Niculae, Cociş, Keşeru
 
Grecia: Karnezis - Torosidis, Siovas, Sokratis, Holebas - Maniatis, Karagounis, Tziolis - Salpigidis, Mitroglou, Samaras
 
Rezerve: Kapino, Sifakis - Tzavelllas, Manolas, Kone, Vyntra, Christodopouloulos, Gekas, Ninis, Samaris, Fourtunis, Tachtsidis


Rezultatele celorlalte meciuri de baraj din zona UEFA:

Croaţia - Islanda  2 - 0 
Suedia - Portugalia  2 - 3 
Franţa - Ucraina  3 - 0 

Echipele subliniate s-au calificat la CM 2014. 

×
Subiecte în articol: România Grecia Cupa Mondiala echipa nationala a romaniei
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close