Antena 3 CNN Sport Cupa Mondială Meciul zilei la Cupa Mondială: Germania - Ghana, reeditarea duelului dintre fraţii Boateng

Meciul zilei la Cupa Mondială: Germania - Ghana, reeditarea duelului dintre fraţii Boateng

Meciul zilei la Cupa Mondială: Germania - Ghana, reeditarea duelului dintre fraţii Boateng
de M.T.    |    21 Iun 2014   •   16:45

Fraţii Jerome şi Kevin-Prince Boateng vor fi din nou adversari la Cupa Mondială, după ce, în urmă cu patru ani, s-au aflat de asemenea faţă în faţă în meciul dintre Germania şi Ghana.

În 2010, Germania a câştigat cu 1-0, un deznodământ asemănător în partida care va avea loc de la ora 22, la Fortaleza, putând însemna eliminarea africanilor, care au reuşit de fiecare dată să treacă de grupe la precedentele două participări la Cupa Mondială.

Ghana a pierdut primul meci din grupa G, 1-2 cu Statele Unite, şi nu-şi permite un alt pas greşit în faţa unui adversar care a impresionat în partida cu Portugalia, câştigată cu un categoric 4-0. Deşi la prima vedere pare un duel dezechilibrat, întâlnirea din această seară este capul de afiş al zilei datorită confruntării dintre fraţii Boateng.

Kevin-Prince (27 de ani) şi Jerome (25 de ani) s-au născut în Berlinul de Vest, din mame diferite, însă primul a ales să reprezinte Ghana, ţara tatălui său, spre deosebire de mezinul familiei, care joacă pentru Germania. În 2010, ei au devenit primii fraţi care au fost adversari într-un meci de la Cupa Mondială.

Cei doi sunt obişnuiţi să joace unul contra celuilalt, în condiţiile în care ambii evoluează în Bundesliga, Kevin-Prince la Schalke, iar Jerome la Bayern Munchen. Deşi vorbesc des la telefon, fraţii Boateng au ţinut foarte puţin legătura în ultima perioadă.

„Nu prea am vorbit recent, fiecare dintre noi se concentrează pe ceea ce are de făcut. Cupa Mondială este o situaţie specială şi nu cred că ar fi corect să continuăm să fim în contact”, a explicat Jerome.

De cealaltă parte, fratele mai mare, Kevin-Prince, avertizează că va uita de orice legătură de familie în cele 90 de minute ale meciului cu Germania: „Atunci când joc, o fac ca să câştig. Nu contează că în faţa mea este fratele meu, tatăl meu sau mama mea”.

Rămâne însă de văzut dacă cei doi vor fi adversari din primul minut, în condiţiile în care Kevin-Prince nu a fost titular în meciul pierdut cu Statele Unite, în timp ce Jerome aşteaptă încă să afle pe ce post va juca. Dacă Mats Hummels îşi va reveni după accidentarea suferită în partida cu Portugalia, fratele mai mic al familiei Boateng va evolua tot pe partea dreaptă a apărării. În cazul în care fundaşul Borussiei Dortmund va fi indisponibil, jucătorul lui Bayern Munchen va fi folosit în centru.

„Pentru mine, este cel mai uşor meci. Indiferent de cum se va termina, eu voi fi câştigat. Sper doar ca nimeni să nu se accidenteze”, a declarat tatăl celor doi fotbalişti.

În celelalte două meciuri de sâmbătă, ambele contând pentru grupa F, Argentina va întâlni Iran, la Belo Horizonte, de la ora 19, iar Nigeria va juca împotriva Bosniei, la Cuiaba, de la ora 1.

×
Parteneri
Incendiu puternic într-o parcare plină cu TIR-uri, la Timişoara!
x close