Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Benfica, Juventus, Basel şi FC Porto, învingătoare în meciurile tur din sferturile de finală ale Europa League

Benfica, Juventus, Basel şi FC Porto, învingătoare în meciurile tur din sferturile de finală ale Europa League

Benfica, Juventus, Basel şi FC Porto, învingătoare în meciurile tur din sferturile de finală ale Europa League
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.T.    |    04 Apr 2014   •   08:49

Benfica Lisabona, Juventus Torino, FC Basel şi FC Porto au învins în meciurile tur din sferturile de finală ale Europa League şi au devenit favorite la calificarea în semifinalele competiţiei.

Finalista ediţiei trecute, Benfica, s-a impus cu 1-0 în Olanda, în faţa lui AZ Alkmaar.

Formaţia olandeză nu pierduse niciun meci în faza grupelor şi în precedentele două tururi preliminare, dar invincibilitatea sa a fost întreruptă de golul marcat de Salvio, în minutul 48.

Considerată aproape unanim principala favorită la câştigarea trofeului, Juventus Torino şi-a confirmat statutul şi a câştigat cu 1-0 pe terenul francezilor de la Olympique Lyon.

Liderul din Serie A a înscris cu cinci minute înainte de final, prin Bonucci, şi a mai făcut astfel un pas spre finala care se va disputa chiar pe propriul stadion.

În singurul duel al sferturilor de finală care a pus faţă în faţă două foste câştigătoare ale trofeului, FC Porto a învins cu 1-0 pe teren propriu pe Sevilla. Unicul gol al întâlnirii a fost reuşit de Mangala, după o jumătate de oră de joc.

FC Basel este aproape de a doua semifinală consecutivă în Europa League, după ce a obţinut cea mai categorică victorie în meciurile de joi seară, 3-0 cu Valencia.

Elveţienii au punctat de două ori înainte de pauză, prin Delgado, pentru ca Stocker să stabilească rezultatul final, în minutele de prelungire ale partidei de pe St. Jakob-Park.

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close