Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Kylian Mbappé a semnat cu Real Madrid! Salariul pe care îl va încasa fotbalistul

Kylian Mbappé a semnat cu Real Madrid! Salariul pe care îl va încasa fotbalistul

Kylian Mbappé a semnat un contract pe cinci ani cu Real Madrid, susţin jurnaliștii spanioli de la publicaţia MARCA.

Kylian Mbappé a semnat cu Real Madrid! Salariul pe care îl va încasa fotbalistul
Sursa foto: Facebook/Kylian Mbappé
de Andreea Gelatu    |    19 Feb 2024   •   11:20

Kylian Mbappé, poate cel mai bun fotbalist al lumii la ora actuală, ar fi semnat un precontract cu Real Madrid, care presupune că va juca pentru „los blancos” începând de la 1 iulie, când îi va expira înțelegerea cu PSG. 

"Kylian Mbappé și Real Madrid au un acord semnat în urmă cu două săptămâni, MARCA a putut să confirme”, se arată în materialul ziarului spaniol.

Contractul semnat de Mbappe se va întinde pe durata a cinci ani.

Salariul pe care îl va încasa Mbappé la Real Madrid

Sursa citată prezintă și detaliile financiare ale afacerii Kylian Mbappé la Real Madrid.

Fotbalistul va câștiga un salariu de aproximativ 20 de milioane de euro net pe an, nu peste 30, cum s-a vehiculat inițial. Kylian Mbappe va fi cel mai bine plătit jucător de la Real Madrid, dar nu va încasa cu mult mai mult decât Toni Kroos, Luka Modric și David Alaba.

Este un salariu mai mic decât cel pentru care Kylian Mbappe și Real Madrid se înțeleseseră în 2022, când francezul și-a dat acordul să vină în Spania, dar s-a răzgândit pe ultima sută de metri și a prelungit cu PSG. În urmă cu doi ani, părțile bătuseră palma pentru 26 de milioane de euro net pe an.

Kylian Mbappé va primi un bonus de instalare imens la Real Madrid, de 125 de milioane de euro, care va fi împărțit în mai multe tranșe. Prima la semnătura este cu cinci milioane de euro mai mică decât cea pentru care Kylian Mbappe și Real Madrid se înțeleseseră acum doi ani.

De asemenea, francezul va obține sume importante din drepturile de imagine, iar sursa citată anunță că Mbappe va avea la Real Madrid câștiguri de aproximativ 50 de milioane de euro net pe an, sumă în care intră salariul, tranșa din bonusul de instalare și bani din drepturile de imagine.

În GALERIA FOTO puteți vedea mai multe imagini cu Kylian Mbappé

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Kylian Mbappé i-a anunțat pe cei de la PSG în urmă cu patru zile că nu-și va prelungi contractul scadent în vară, veste confirmată oficial între timp.

Pe deasupra, campionul mondial din 2018 le-a cerut șefilor clubului parizian să nu insiste cu alte propuneri de prelungire a contractului, pentru că nu are de gând să continue în capitala Franței.

"Motivul pentru care Mbappé a cerut asta este că-și pusese deja semnătura pe contractul care-l ține la Real Madrid 5 sezoane, așa cum Parisul suspecta de multă vreme”, scrie MARCA.

×
Subiecte în articol: mbappe Real Madrid
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close