Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Surpriză de proporţii în lumea fotbalistică. Acesta este cel mai valoros club din lume şi nu este din Europa

Surpriză de proporţii în lumea fotbalistică. Acesta este cel mai valoros club din lume şi nu este din Europa

Surpriză de proporţii în lumea fotbalistică. Acesta este cel mai valoros club din lume şi nu este din Europa
10 Mar 2016   •   12:40

Formația chineză Guangzhou Evergrande este echipa cu cea mai mare valoare din lume pe piața bursieră, anunță the Wall Street Journal, citată de GSP.

Guangzhou Evergrande Taobao este cotată la 3,37 miliarde de dolari, cu mai mult de un miliard de dolari peste cea a celui mai important club european listat la bursă, Manchester United, care deține o valoare de piață de 2,35 miliarde de dolari.

Vânzarea de acțiuni deținute de club de fotbal este o operațiune foarte rară pe bursa chineză. Tocmai de aceea, în momentul în care astfel de operațiuni au loc, cumpărătorii plătesc o sumă primă mult mai mare decât cotația bursieră din momentul respectiv.

Campioana Chinei este deținută în proporție de 56,71% de către dezvoltatorul imobiliar Evergrande Real Estate și, cu 37,81% din acțiuni, de cel mai mare site chinezesc de comerț online, Alibaba Group. Club a intrat în proprietatea companiei imobiliare în 2010.

De atunci, Guangzhou a câștigat cinci titluri consecutive în China și de două ori Liga Campionilor Asiei, în 2013 și 2015.

Guangzhou a impresionat prin campania de achiziții. Pe banca echipei a ajuns brazilianul Luiz Felipe Scolari, câștigător al Cupei Mondiale din 2002 cu Brazilia, în timp ce la echipă evoluează jucători precum Robinho și columbianul Jackson Martinez. Chinezii au plătit 42 de milioane de euro pentru a-l transfera pe atacant de la Atletico Madrid.

Clubul chinez a refuzat să comenteze tranzacția și nu există informații privitoare la cumpărătorii de acțiuni.

×
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close