Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Europa League: FC Basel s-a calificat în premieră în semifinalele unei cupe europene

Europa League: FC Basel s-a calificat în premieră în semifinalele unei cupe europene

Europa League: FC Basel s-a calificat în premieră în semifinalele unei cupe europene
de M.T.    |    12 Apr 2013   •   09:14

Elveţienii de la FC Basel, echipă pe care CFR Cluj a eliminat-o în preliminariile actualei ediţii a Ligii Campionilor, s-au calificat în premieră în semifinalele unei competiţii continentale, reuşind să se impună în faţa formaţiei engleze Tottenham Hotspur în urma loviturilor de departajare.

Meciul tur, disputat la Londra, s-a încheiat la egalitate, scor 2-2, rezultat care s-a repetat şi pe St. Jakob Park din Basel, după ce gazdele au revenit de la 0-1 şi au preluat conducerea, graţie reuşitelor lui Salah şi Dragovic, doar pentru ca oaspeţii să trimită partida în prelungiri cu şapte minute înainte de finalul timpului regulamentar, când Dempsey a făcut dubla.

Tottenham a rezistat în prelungiri, deşi a evoluat în inferioritate numerică, Vertonghen fiind eliminat, dar a cedat la loviturile de departajare, acolo unde elveţienii au avut câştig de cauză cu 4-1.

Încă deţinătoare a Ligii Campionilor, Chelsea Londra merge de asemenea în semifinale, deşi a fost învinsă în returul din Rusia cu Rubin Kazan, scor 2-3.

Londonezii, învingători cu 3-1 în prima manşă, au condus de două ori în meciul disputat la Moscova, după golurile lui Torres şi Moses, însă gazdele au revenit de fiecare dată, prin reuşitele lui Marcano şi Karadeniz, pentru ca Natcho să transforme un penalty cu un sfert de oră înainte de final şi să aducă o victorie de palmares pentru Rubin.

Lazio Roma, cu Ştefan Radu integralist, nu a reuşit decât o remiză pe teren propriu cu Fenerbahce, scor 1-1, într-un meci disputat fără spectatori, astfel că formaţia din capitala Italiei, învinsă în tur cu 2-0, a părăsit competiţia.

Este pentru prima oară în istorie când Italia nu are nicio reprezentantă în semifinalele cupelor europene pentru trei ani la rând, după ce şi Juventus a fost eliminată miercuri din sferturile Ligii Campionilor.

În ultimul meci al serii, Newcastle United şi Benfica Lisabona au încheiat la egalitate, scor 1-1, portughezii calificându-se datorită victoriei obţinute acasă în prima manşă (3-1).

Rezultate Europa League

Rubin Kazan - Chelsea 3-2, în tur 1-3
FC Basel - Tottenham 2-2, 4-1 după pen, în tur 2-2
Lazio - Fenerbahce 1-1, în tur 0-2
Newcastle - Benfica 1-1, în tur 1-3


×
Parteneri
Judeţul în care a fost instalat primul limitator inteligent de viteză
x close