Antena 3 CNN Sport Fotbal extern FC Barcelona a câştigat al treilea titlu consecutiv în Spania

FC Barcelona a câştigat al treilea titlu consecutiv în Spania

FC Barcelona a câştigat al treilea titlu consecutiv în Spania
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
12 Mai 2011   •   11:05

Cu două etape înainte de sfârşitul campionatului, FC Barcelona şi-a asigurat matematic cel de-al treilea titlu consecutiv şi al 21-lea din palmares. Catalanii au încheiat la egalitate, scor 1-1, meciul din deplasare cu Levante, rezultatul de care aveau nevoie pentru a fi siguri că vor fi din nou campioni.

Keita a deschis scorul dintr-o altă pasă decisivă a lui Xavi, gazdele reuşind să egaleze înainte de pauză prin jucătorul împrumutat de Manchester City, Felipe Caicedo, care a profitat de o greşeală a lui Gerard Pique. Deşi a forţat victoria pe final, echipa lui Guardiola nu a înscris, însă punctul obţinut miercuri seară le asigură un avans de şase puncte în fruntea clasamentului faţă de Real Madrid, catalanii având şi avantajul meciurilor directe.

A fost foarte dificil să câştigăm acest titlu. Am jucat excepţional trei sferturi de sezon, dar în ultima parte am reuşit foarte greu să marcăm. Însă dacă suntem campioni este pentru că o merităm. Este al cincilea campionat câştigat în ultimii zece ani şi le voi spune jucătorilor să sărbătorească alături de familii, pentru că astfel de lucruri nu se uită”, a declarat Guardiola, care nu a uitat şi de ultimul obiectiv rămas pentru catalani: „Acum ne bucurăm, dar apoi trebuie să pregătim cel mai frumos meci al anului, finala Ligii Campionilor”.

Ca o ironie, una din cele două echipe care au învins campioana în acest sezon, Hercules Alicante, a devenit matematic cea de-a doua echipă retrogradată în aceeaşi etapă în care Barcelona şi-a asigurat titlul. Hercules a condus cu 2-0 în meciul de pe teren propriu cu Mallorca, după dubla din prima repriză a lui Sendoa, însă oaspeţii au egalat în partea a doua, în numai patru minute, prin golurile marcate de Victor şi Webo, pecetluind astfel revenirea în liga secundă a echipei din Alicante după numai un sezon.

Villareal şi-a asigurat prezenţa în viitoarea ediţie a Ligii Campionilor, după 0-0 cu Almeria, în timp ce Osasuna a revenit senzaţional de la 0-2 în faţa Sevillei, obinând o victorie care îi asigură practic supravieţuirea. Nu acelaşi lucru l-a reuşit şi Zaragoza, învinsă cu 2-1 la San Sebastian, care acum ocupă poziţia a 18-a, prima retrogradabilă.

Rezultate La Liga, etapa a 36-a

Almeria - Villareal 0-0
Levante - Barcelona 1-1
Sociedad - Zaragoza 2-1
Espanyol - Valencia 2-2
Hercules - Mallorca 2-2
Osasuna - Sevilla 3-2

×
Subiecte în articol: Spania La Liga FC Barcelona Pep Guardiola
Parteneri
Când vine căldura! Meteorologii Accuweather au actualizat prognoza verii
x close