Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Presa franceză: Meciul cu România pare să fie cel mai uşor. Grupa este mai mult decât accesibilă

Presa franceză: Meciul cu România pare să fie cel mai uşor. Grupa este mai mult decât accesibilă

Presa franceză: Meciul cu România pare să fie cel mai uşor. Grupa este mai mult decât accesibilă
Sursa foto: Foto: Agerpres/EPA
12 Dec 2015   •   23:31

Presa franceză notează, sâmbătă, după tragerea la sorţi a grupelor Euro-2016, că reprezentativa Franţei nu are de ce să se plângă şi că meciul de deschidere al competiţiei, cu România, pare să fie cel mai uşor, însă a îndemnat echipa lui Didier Deschamps să trateze situaţia cu prudenţă.

"Franţa nu are de ce să se plângă", scrie sport.fr, adăugând că francezii ar trebui să ajungă liniştiţi în optimile de finală.
Le Parisien notează că pentru Franţa grupa A pare "mai mult decât accesibilă". "Însă nu avem amintiri plăcute legate de toate adversarele, cu excepţia Elveţiei, învinsă cu 5-2 la Cupa Mondială din 2014. Meciul de deschidere cu România aminteşte de prima partidă a Franţei de la Euro-2008, cu aceeaşi echipă (0-0), cel mai trist meci de la acel turneu. Francezii, antrenaţi de Raymond Domenech, au fost eliminaţi în primul tur. În două meciuri amicale, în noiembrie 2014 (1-1) şi în iunie 2015, Franţa a fost incapabilă să învingă Albania", adaugă jurnalul francez.
Tf1.fr consideră că francezii au trei motive de bucurie după tragerea la sorţi: Franţa a evitat echipe mai puternice, calendarul este favorabil şi elevii lui Didier Deschamps întâlnesc "cunoştinţe vechi". Tf1.fr menţionează că meciul de deschidere, cu România, pare să fie cel mai uşor. 
"Franţa a avut o tragere la sorţi blândă pentru Euro-2016, notează L'Equipe. "Franţa - România va fi meciul de deschidere, la 10 iunie, pe Stade de France. Acesta a fost şi afişul primului meci al francezilor la Euro-2008, scor 0-0. Echipa Franţei a întâlnit România şi în grupa de la Euro-1996 - victorie cu 1-0. Poate am fi preferat un meci de deschidere mai inedit. În schimb, vom avea un nou episod al unei poveşti foarte vechi în faţa unei echipe atipice. Franţa este neînvinsă în ultimele zece meciuri cu România (cinci victorii, cinci remize). Ultima înfrângere a francezilor în faţa românilor datează din 1972, scor 0-2. Aflat la al treilea mandat la conducerea echipei României, Anghel Iordănescu a reuşit o reală performanţă: terminarea preliminariilor cu apărarea cea mai bună (două goluri încasate în zece meciuri). Însă în plan ofensiv românii par foarte limitaţi", se arată în L'Equipe.
RMC Sport notează, într-un articol intitulat "Jackpot-ul francezilor", că tragerea la sorţi a fost foarte bună pentru echipa Franţei. "Ţara organizatoare a avut noroc deseori, dar această tragere la sorţi depăşeşte aşteptările. România la start, apoi Albania şi Elveţia: ar fi fost imposibilă o tragere la sorţi mai bună. Satisfacţia va trebui să fie însoţită de prudenţă. Calitatea adversarilor, impresia generală, cifrele, toate sunt în favoarea Franţei", menţionează sursa citată. 
Reprezentativa României va evolua în grupa A la Euro-2016, alături de selecţionatele Franţei, Albaniei şi Elveţiei, s-a stabilit, sâmbătă, la tragerea la sorţi de la Paris.
 

×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close