Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Uli Hoeness, noul președinte ”penal” al clubului Bayern Munchen

Uli Hoeness, noul președinte ”penal” al clubului Bayern Munchen

Uli Hoeness, noul președinte ”penal” al clubului Bayern Munchen
Sursa foto: Foto: Facebook
26 Noi 2016   •   14:01

Uli Hoeness, omul care a făcut din Bayern Munchen unul din cele mai puternice cluburi din lume, a fost reales vineri în funcţia de preşedinte, după ce a ispăşit aproape doi ani de închisoare pentru fraudă fiscală, informează AFP. 

Unic candidat, "invitat" să-şi reia locul în staff-ul de conducere al clubului, fostul jucător-vedetă al anilor '70 a fost ales cu o majoritate zdrobitoare de către membrii adunării generale anuale reunită la Munchen. 

Doar 108 membri ai clubului au votat împotriva lui, din cei aproximativ 6000 prezenţi în sală. 

"Am comis o mare greşeală, este indiscutabil", a spus el înaintea alegerii, într-o alocuţiune emoţionantă: "Respect fiecare persoană care, în această seară, nu va vota pentru mine din cauza greşelii mele..., dar cred că am făcut totul pentru a-mi repara greşeala. Mi-am plătit datoria la fisc până la ultimul cent. Iar acum sunt aici. Şi vă cer o a doua şansă şi vă promit că voi face totul pentru a vă onora aşteptările". 

Funcţia de preşedinte, la Bayern, implică o activitate de coordonare şi supraveghere. Gestiunea zilnică a gigantului fotbalistic devenit o antrepriză înfloritoare va rămâne în sarcina lui Karl-Heinz Rummenigge, care ocupă funcţia de "preşedinte al comitetului director", organul executiv al clubului. Dar cei doi, care se respectă, au intenţia de a forma din nou o pereche care a permis clubului să cunoască cea mai frumoasă perioadă a sa. 

Hoeness, care este şi patronul unei puternice companii industriale, a fost condamnat la trei ani şi jumătate de închisoare în martie 2014 de către un tribunal din Munchen pentru o evaziune fiscală estimată la 28,5 milioane euro. Înaintea eliberării sale din februarie, după 21 de luni în spatele gratiilor, Hoennes a intrat într-un program de reabilitare care i-a permis să lucreze la campioana Germaniei ca asistent la echipa de juniori. 

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Motivul pentru care prezentatorii Antena 3 CNN au purtat un bujor roșu în piept
x close